Scriitori

Obiceiuri stranii ale marilor scriitori

Publicat: 07 nov. 2013
Vladimir Nabokov, autorul romanul „Lolita”, isi pastra manuscrisele in cutii speciale. Scria doar pe foi de carnetel, pe care apoi le ordona in cutii si tinea foarte mult ca toate creioanele sa fie perfect ascutite.
Cehov al Americii scria in lenjerie intima 
Un alt scriitor important de secol XX, laureat al National Medlal for Literature si supranumit „Cehov al suburbiilor”, John Cheever, avea un obicei amuzant: nu putea sa scrie decat in lenjerie intima. Sarac la inceputul carierei, Cheever scria imbracat doar in lenjerie pentru ca avea un singur costum si nu voia sa-l sifoneze. Cheever a pastrat obiceiul tot restul vietii.
Truman Capote: ceai de menta si Martini
Excentricul Truman Capote, bun prieten al lui Marilyn Monroe si autorul cartilor „Mic dejun la Tiffany” si „Cu sange rece” nu putea sa-si inceapa manuscrisele fara o cana de cafea si cateva tigari. Pe masura ce ziua inainta, Capote inlocuia cafeaua cu ceai de menta, apoi cu sherry, iar spre seara bea Martini, scrie adevarul.ro.
Hemingway, dimineata devreme
Ernest Hemingway, distins cu Premiul Nobel pentru Literatura in 1954, scria doar dimineata devreme, ca sa evite caldura. Intr-o scrisoare, ii povestea lui F. Scott Fitzgerald: „Scriu o pagina geniala si 91 de pagini mizerabile. Si incerc sa arunc mizeriile la gunoi”.


loading...

Adauga un comentariu