Arte vizuale

Obiect estimat la cateva milioane de euro, furat dintr-un cimitir buzoian. O poveste fabuloasa in care apare numele unui celebru artist roman

Publicat: 21 feb. 2019

Un bust realizat de Constantin Brancusi a fost expus marti, de ziua marelui sculptor, la Muzeul Judetean din Buzau, dupa aproape 25 de ani.

O lucrare realizata de Constantin Brancusi a reaparut dupa ce nu s-a stiut nimic de ea timp de 24 de ani. Celebrul sculptor a creat la inceput secolului al XX-lea o opera funerara unica si extrem de valoroasa. Cele doua elemente ale lucrarii, bustul unui avocat si statuia „Rugaciune”, au disparut insa de pe mormant. De curand, bustul a fost recuperat si a ajuns la Muzeul din Buzau, scrie Historia.

Opera, realizata pentru un celebru avocat buzoian de la inceputul secolului trecut, fusese furata din cimitirul Dumbrava, in octombrie 1995, si recuperata de DIICOT. Dosarul furtului nu a fost inca solutionat. Specialistii urmeaza sa expertizeze lucrarea, a carei valoare se poate ridica la cateva milioane de euro. Anchetatorii nu au spus deocamdata cine sunt cei care au furat-o.

Desi opera recuperata poarta semnatura marelui artist si o stanta a unei turnatorii din Paris cu care mestrul lucra – autenticitatea ei nu a fost inca pe deplin confirmata. Expertii in patrimoniu nu pot spune daca au in fata o copie sau o replica.loading...

Adauga un comentariu