Remedii naturiste

Obiectele pe care se inmultesc cele mai multe bacterii

Publicat: 04 aug. 2020
Obiectele pe care se inmultesc cele mai multe bacterii

Obiectele pe care se inmultesc cele mai multe bacterii. Germenii pot fi răspândiți de la o persoană la alta sau prin atingerea echipamentelor sau a suprafețelor necurate.

Pentru a opri răspândirea germenilor, concentrați-vă eforturile pe curățarea zonelor din casă în care germenii sunt mai susceptibili să se răspândească, cum ar fi bucătăria și toaleta.

Folosiți săpun și apă caldă pentru a elimina germenii sau un dezinfectant pentru a-i ucide.

Asigurați-vă că uscați bine suprafețele, cum ar fi blaturile de lucru și plăcile de tocat după curățare. Umiditatea ajută germenii rămași să supraviețuiască și, dacă există suficientă apă, se înmulțesc.

Orice obiect predispus la acumularea germenilor ar trebui curatata imediat dupa folosire, o curatenie saptamanala nu este suficienta, potrivit nhs.uk.

Aparatele de curățare, cum ar fi cârpele sau mopul, trebuie să nu aibă germeni sau să răspândească germeni pe alte suprafețe.

Obiectele pe care se inmultesc cele mai multe bacterii. Iată câteva sfaturi generale de curățare pentru a preveni răspândirea germenilor în casa ta:

Carpele si buretii

Este recomandata folosirea carpelor de unica folosinta, sau a prosoapelor de hartie. Totusi, daca acest lucru nu este posibil, trebuie sa va asigurati ca le spalati la 60 de grade Celsius dupa fiecare utilizare.

Periile de curatat

Periile, in general, aduna multi germeni, fie ca vorbim de perii de covoare sau de curatat toaleta. Acestea ar trebui spalate cu apa calda si detergent dupa fiecare utilizare.

Mopul si galeata

Este recomandat sa folositi doua galeti separate, una cu apa si detergent, iar una cu apa simpla, pentru clatire. Si acestea ar trebui spalate dupa fiecare utilizare.

Toaleta

Vasul toaletei ar trebui spalat dupa fiecare utilizare folosind un produs special de curatare. In plus, la fiecare cateva zile, este indicate folosirea periei pentru indepartarea calcarului. Pentru capac este recomandata solutia dezinfectanta.

Chiuveta

Chiuveta aduna multi germeni deoarece este folosita foarte des. Aceasta trebuie dezinfectata in mod frecvent, mai ales daca a folosit-o o persoana bolnava.

Bucataria

Suprafetele pe care sunt preparate alimentele trebuie sa fie curatate inainte de utilizare. In plus, trebuie sa folositi tocatoare diferite pentru carnea cruda. Toate ustensilele trebuie sa fie spalate imediat dupa utilizare.

Covoarele

Curatarea cu abur este eficienta in indepartarea germenilor de pe covoare, dar si de pe piesele de mobilier din materiale moi, cum ar fi canapelele.

Animalele de companie

Mancarea pentru animalele de companie trebuie depozitata separat de mancarea pentru oameni. In plus, nu uitati sa va spalati pe maini dupa ce curatati vasele lor de mancare, sau litierele.

Jucariile

Jucariile copiilor pot depozita germeni, astfel ca trebuie sa fie spalate frecvent.

Rufele murdare

Lenjeria intima, prosoapele si lenjeria patului, toate acestea trebuie sa fie spalate la 60 de grade Celsius. Nu lasati rufele ude in masina de spalat dupa terminarea programului.

Adauga un comentariu