Sport

Obiectiv olimpic: sase titluri la Sidney

Publicat: 24 ian. 2000

•Sportul scolar este „un copil cu o mama denaturata si cu o fata in casa”

In debutul intalnirii cu reprezentantii presei, Crin Antonescu a facut referire in cateva randuri la olimpiada ce se va desfasura in acest an la Sidney, precum si la performantele ce le-ar putea obtine sportivii romani. Ministrul a precizat ca spera pentru acest an la imbogatirea palmaresului olimpic, atat in privinta titlurilor cat si a numarului de medalii.

„Daca la Barcelona si Atlanta am obtinut cele patru titluri olimpice, eu zic ca anul acesta putem cuceri sase astfel de titluri si chiar sa tindem la un loc in clasamentul primelor zece natiuni”, a afirmat Crin Antonescu. De asemenea, domnia sa a precizat ca spera ca tara noastra sa aiba si un erou la olimpiada, asa cum au fost Nadia Comaneci, Ivan Patzaikin si altii, cu ani in urma.

„Cred ca Gabi Szabo poate deveni multipla campioana si eroina in acelasi timp la Sidney. Mai putem obtine medalii de aur la gimnastica (doua sau trei), la box (chiar doua) si, de ce nu, la handbal feminin. Eu zic ca se poate, cu putina pregatire in plus fata de mondiale”, a mai spus ministrul.

Printre obiectivele cu prioritate ale MTS in acest an se situeaza organizarea in Romania a Campionatului European de handbal feminin – senioare, intrarea in vigoare a Legii Sportului care se afla actualmente pe masa senatului, intretinerea cluburilor departamentale precum si valoarea patrimoniului prin investitii si reparatii. In agenda cu prioritati a ministrului se afla si Sala Polivalenta ieseana, acest obiectiv urmand a suferi modificari la nivelul suprafetei de joc si a punctului termic.

„Avem o relatie privilegiata cu directorul Bucu si nu pentru ca suntem liberali ci pentru ca este un inimos si se zbate foarte mult pentru binele miscarii sportive din Iasi. Avem relatii foarte bune de comunicare si am incercat sa fiu intotdeauna cat mai aproape de cerintele sale, in masura posibilitatilor”, a afirmat ministrul Tineretului si Sportului.

Printre subiectele aduse in discutie s-au numarat cazul bazei nautice si cel a sportului scolar. La acest din urma punct, Crin Antonescu a precizat ca sportul juvenil scolar „nu este un copil cu doua moase, ci unul cu o mama denaturata si o fata in casa, care suntem noi. Nu suntem in conflict cu MEN ci doar intr-o contradictie”. Referitor la baza nautica, ministrul a precizat ca sportivii de la CSM vor avea acces gratuit la antrenamente si ca se vor aduce unele imbunatatiri. In final, Crin Antonescu a reiterat ideea posibilitatii imbogatirii palmaresului sportiv iesean, pe anul in curs. „Sper sa va ajut cu tot ce-mi sta in putinta”, a conchis seful Ministerului Tineretului si Sportului.loading...

Adauga un comentariu