Destinatii turistice

Obiective turistice in Londra – FOTO

Publicat: 09 feb. 2012

Londra dispune de un numar epuizant de obiective turistice, asigurand astfel revenirea vizitatorilor. Chiar daca ai reusit sa vizitezi cele mai populare obiective turistice din Londra, sau daca pur si simplu vrei sa explorezi locuri stranii si minunate, iata cele mai mari atractii turistice din Londra.

Tower of London (Turnul Londrei)

Situat pe partea de nord a raului Tamisa, Turnul Londrei simbolizeaza cucerirea Angliei si asuprirea ulterioara de catre conducatorii Normanului. Castelul a fost construit de catre William Cuceritorul si a servit ca si chirpici pentru regii din trecut.

Tower of London (Turnul Londrei)

Tower of London (Turnul Londrei)

Tower Bridge

Tower Bridge din Londra este unul dintre cele mai celebre poduri basculante din lume. Un pos basculant este construit din doua parti si poate fi deschis exact in centru. Construit intre anii 1886 – 1894, Tower Bridge a devenit o emblema a Londrei, cu spectaculoase galerii de expozitii distibuite atat pe orizontala cat si pe verticala podului.

Palatul Buckingham

Poate cel mai faimos palat din lume, Palatul Buckingham este resedinta oficiala a reginei. Vizitatele sunt permise numai in sezonul anual de vara, in august si septembrie. Daca vizitati Londra in alt moment decat cele doua luni, puteti asista la „Schimbarea de Garda, ceremonie ce are loc in zile programate.

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham

London Eye (Roata Mileniului)

Roata Mileniului trebuie sa fie inclusa in orice excursie la Londra. Una dintre cele mai interesante aspecte despre acest obiectiv este ca cele 32 de capsule transporta aproape 10.000 de vizitatori in fiecare zi. Datorita rotatiei la 360 ° atunci cand se ajunge in partea de sus a rotii se poate vedea aproape intregul oras.

London Eye (Roata Mileniului)

London Eye (Roata Mileniului)

British Museum (Muzeul Britanic)

British Museum, infiintat in 1753, este unul dintre acele muzee ale caror picturi si lucrari apartin unor pictori celebre din intreaga lume. Unele lucrari de renume sunt sculpturile din Parthenon, Sutton Hoo si comorile Mildenhall, Portland Vase si Rosetta Stone. Mai mult, exista diferite tururi ghidate si excursii in galerie ce au loc in fiecare zi.

British Museum (Muzeul Britanic)

British Museum (Muzeul Britanic)

Casa Parlamentului si Big Ben

Una dintre cele mai bune locuri de vizitat la Londra in timpul iernii este Casa Parlamentului si Big Ben. Clopotulul mare al ceasului denumit The Big Ben, un reper iconic al orasului, este unul dintre primele 10 atractii din Londra situate la nordul Catedralei Westminster.

Casa Parlamentului si Big Ben

Casa Parlamentului si Big Ben

Numele de Big Ben vine de la un clopot urias care se gaseste in turnul cu ceas. Exista o lumina speciala deasupra ceasului care se aprinde ori de cate ori parlamentul britanic se afla in sesiune. Inaltimea turnului este de 96 de metri iar constructia sa a durat 13 ani. Este usor aplecat spre nord-vest, iar volumul sau interior este de 4650 de metri cubi.

Diametrul ceasului Big Ben este de cca 2,5 metri si cantareste 13,5 tone. Big Ben-ul a fost construit la Whitechapel Bell Foundry, in East London de George Mears, fiind lansat in 10 aprilie 1858.

Muzeul de ceara Madame Tussauds

Infiintat de Marie Tussaud, marele sculptor de ceara, Madame Tussauds este unul dintre primele 10 obiective turuistice din Londra. Muzeul este renumit pentru figuri regale de ceara ale multor personaje istorice, pe langa personalitati sportive si staruri de film.

Muzeul de ceara Madame Tussauds

Muzeul de ceara Madame Tussauds

De la Regina Elisabeta la Michael Jackson, la muzeul de ceara Madame Tussaudsveti veti intalni cele mai influente personalitati din lume din domeniul sportului, istoriei si divertismentului.

Muzeul de Stiinta din Londra

Muzeul de Stiinta este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat pentru copii, care pot vedea unele dintre cele mai noi tehnologii cum ar fi filme 3D si racheta lui Stephenson, in afara efectele speciale simulate. Desi nu exista taxe pentru intrarea in muzeu, exista unele expozitii precum IMAX 3D Cinema, care au taxa de intrare.

Muzeul de Stiinta din Londra

Muzeul de Stiinta din Londra

Palatul Kensington

Acest palat magnific a fost resedinta familiei regale pentru mai mult de 300 de ani si unele parti ale palatului raman resedinte private pentru majoritatea membrilor familiei regale. Apartamentele regale si Colectia de Rochii Ceremoniale Regale, care contine rochii purtate de Majestatea Sa Regina Elisabeta si Printesa Diana sunt deschise publicului.

Palatul Kensington

Palatul Kensington

Muzeul lui Sir John Soan

Sir John Soane a fost un arhitect si un pasionat colectionar. In timpul vietii sale el a adunat unele dintre cele mai bune antichitati din toate cele patru colturi ale lumii. Aceste antichitati pot fi vazute acum in Muzeul lui Sir John Soane, care a fost casa acestui domn.

Muzeul lui Sir John Soan

Muzeul lui Sir John Soan

Catedrala Westminster

In aceasta locatie au fost incoronati si sunt ingropati din 1066 toti monarhii din Londra.

Catedrala Westminster

Catedrala Westminster

HMS Belfast

Daca vreti sa stiti mai multe despre strategia militara din Marea Britanie, ar trebui sa vizitati HMS Belfast, o nava blindata de razboi, care a servit Marinei Regale Britanice in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si Razboaielor Coreene. Nava a fost grav avariata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar a fost reparata si reconditionata mai tarziu. Aici puteti vedea tipul de tehnologie utilizata in timpul acestor razboaie, pe langa tipul de arme si munitie utilizate de Marina.

HMS Belfast

HMS Belfast

Galeria de arta Tate Modern

Puteti ajunge la Tate Modern trecand Podul Millennium. Poate fi o vizita destul de controversata, deoarece exista expozitii de toate felurile. Unele sunt pentru iubitorii de arta si unele dintre ele sunt complet pentru adulti.

Galeria de arta Tate Modern

Galeria de arta Tate Modern

London Zoo (Gradina zoologica din Londra)

Gradina zoologica din Londra este una dintre cele mai vechi gradini zoologice stiintifice din intreaga lume cuprinzand 650 de specii de animale salbatice. Unele animale mai putin frecvente gasite in gradina zoologica includ gorila, girafa si caini de vanatoare, pe langa diverse specii de maimute. Cele mai recente atractii includ ursi lenesi si hipopotami pitici. Aceasta este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru copii, deoarece acestia pot avea parte de plimbari pe camile si ponei.

Sursa: roportal.roloading...

Adauga un comentariu