Diete si regimuri

Obisnuiesti sa sari peste micul dejun? Cum iti afecteaza asta sanatatea si speranta de viata

Publicat: 25 apr. 2019
7

Mai multe studii au aratat ca a sari peste micul dejun nu e deloc un obicei sanatos. Insa efectele au fost intotdeauna greu de cuantificat. O noua cercetare vine cu cifre concrete, menite sa te faca sa te gandesti de doua ori inainte de a spune ca nu ai timp sa iei prima masa din zi.

Studiul realizat de universitati din SUA si China si publicat de Journal of the American College of Cardiology concluzioneaza ca oamenii care nu iau niciodata micul dejun au un risc cu 87% mai mare de a muri din cauza unor boli cardiovasculare, comparativ cu cei care nu sar niciodata peste aceasta masa.

Pentru studiu au fost folosite datele incluse in Sondajul National privind Sanatatea si Nutritia, realizat anual de Centrul American de Prevenire si Control al Bolilor, date colectate intre anii 1988 si 1994 de la 6.550 de americani cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, arata ziare.com, care citeaza Xinhua.

Cercetarea a mai scos in evidenta faptul ca, deloc intamplator, oamenii care nu iau micul dejun au obiceiuri nesanatoase in general, "avand mai multe sanse sa fie supraponderali, mari consumatori de alcool, fosti fumatori, cu un nivel ridicat de colesterol, un venit redus si o alimentatie precara", dupa cum a declarat Wei Bao, profesor la Universitatea Iowa, coautor al cercetarii.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces la nivel mondial, facand anual 17,9 milioane de victime, adica 31% din numarul total de decese la nivel mondial. D.F.

Adauga un comentariu