Sporturi

Obreja a invins! Boxerii romani merg la Olimpiad

Publicat: 10 ian. 2012

Federatia Româna de Box a castigat si ultimul proces pe care îl avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA), cel în urma caruia forul prezidat de Rudel Obreja fusese exclus din structurile federatiei. Recursul formulat de FR Box împotriva Deciziei Comitetului Executiv AIBA din 6 septembrie 2011 este admis, iar excluderea acesteia ca membru al AIBA este anulata.

Potrivit unui comunicat al Federatiei Române de Box, AIBA va trebui sa suporte consturile juridice, care se ridica la 7.000 de franci elvetieni. Presedintele FR Box, Rudel Obreja, se afla de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din functia de presedinte al FR Box. AIBA a notificat, pe 9 august, FR Box ca va fi dezafiliata daca Obreja nu renunta la functia sa pâna pe 31 august si a pus în aplicare excluderea forului român în data de 6 septembrie. Aceasta decizie a federatiei internationale îi împiedica pe boxerii români sa participe la competitiile de calificare la Jocurile Olimpice, printre care se numara si Campionatele Mondiale de la Baku. Ulterior, AIBA le-a permis pugilistilor si antrenorilor români sa participe la CM. „S-a terminat procedura, iar sportivii români vor putea participa la Jocurile Olimpice. Federatia este din nou membru deplin în cadrul AIBA”, a declarat avocatul spaniol, Josep Vandellos, de la firma de avocatura Biris-Goran, care s-a ocupat de procesul intentat de FRB la TAS împotriva deciziei AIBA.

Federatia Româna de Box
a mai câstigat un proces pe care îl avea la TAS împotriva AIBA si în care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial dictata la 8 martie 2011. „Este al treilea proces pe care îl castig contra AIBA. Tot ceea ce am spus s-a adeverit, îmi pare rau ca se adevereste ca la AIBA exista multa coruptie. În acelasi timp, îmi pare bine ca un român se lupta cu acest sistem si are dreptate. Am dat un croseu de stanga, lovitura mea preferata, si doi au cazut din prima lovitura: presedintele si, mai ales, cel care ocupa pozitia similara celei de secretar general. Sa nu va ganditi ca vreau razbunare, nici vorba! AIBA nu va ramane impasibila. Ei au facut o ticalosie si mai mare, va trebui sa fiu si mai atent pe viitor. Din septembrie au schimbat statutul si nu mai recunosc jurisdictia TAS decat în probleme de dopaj. Daca as ataca alta decizie la TAS nu as avea castig de cauza”, a declarat Rudel Obreja.
 loading...

Adauga un comentariu