News Flash:

Obtinerea unei locuinte construita prin ANL

14 Ianuarie 2008
5695 Vizualizari | 5 Comentarii
Av Razvan A Hutanu
Pentru a obtine repartizarea sau inchirierea unei locuinte construita prin ANL - Agentia Nationala a Locuintei, trebuie sa indepliniti, in primul rand, o serie de conditii minimale. Astfel, trebuie sa aveti varsta pana in 35 de ani, sa aveti serviciu in municipiul Iasi si sa nu detineti in proprietate o locuinta in municipiul Iasi. Un dosar pentru solicitarea unei locuinte din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local trebuie sa contina urmatoarele acte obligatorii: o cerere tip de la registratura unitatii; copii dupa actele de identitate si stare civila ale solicitantilor si membrilor familiei acestora: BI / CI, certificate de nastere, certificat de casatorie, sentinta civila definitiva de divort (unde este cazul); declaratie notariala sot si sotie ca nu detin o locuinta proprietate personala in unitatea administrativ-teritoriala unde se afla amplasata locuinta solicitata; copii dupa contractul de munca si carnet de munca.

In vederea obtinerii punctajelor, la dosar se mai pot depune urmatoarele acte optionale:
 - pentru solicitantii care locuiesc cu chirie
- in aceeasi localitate unde se afla locul de munca sau in localitate limitrofa (max. 30 km)
- copie contract inchiriere inregistrat la organele fiscale teritoriale;
- pentru solicitantii care locuiesc la parinti
- in aceeasi localitate unde se afla locul de munca sau in localitate limitrofa (max. 30 km); acte de identitate ale tuturor membrilor de familie domiciliati la aceeasi adresa;
- acte de identitate din care sa reiasa aceeasi adresa de domiciliu pentru persoanele peste 18 ani care locuiesc si gospodaresc impreuna in cadrul aceleiasi familii;
- contract de asistent maternal, insotitor pentru handicapati, pentru alte persoane in intretinere;
- certificate medicale eliberate de institutia medicala competenta, semnate de medicul de specialitate si de conducatorul acestei institutii (se reinnoiesc anual);
- adeverinta care sa ateste calitatea de asistati a tinerilor proveniti din institutii de ocrotire sociala si care au implinit varsta de 18 ani;
- adeverinta sau copie dupa diploma de absolvire studii medii (10 clase, scoala profesionala, scoala postliceala) sau superioare (colegiu, facultate) pentru sot si sotie;
- adeverinta cu veniturile nete realizate pe ultimele 12 luni, pentru fiecare membru al familiei care aduce venit;
- expertize tehnice (sau alte acte) ale imobilelor pentru persoanele care locuiesc in imobile cu structura afectata de calamitati naturale sau accidente;
- pentru solicitantii care au statut de repatriati sau apatrizi, adeverinta de la organele de resort din care sa reiasa acest statut;
- sentinte civile definitive si irevocabile de evacuare pentru persoanele evacuate din casele nationalizate care au fost restituite fostilor proprietari.
In cadrul acestui Program de constructii locuinte pentru tineri, se deruleaza un subprogram cu caracter social, referitor la constructia locuintelor in regim de inchiriere de care pot beneficia medicii rezidenti, carora veniturile nu le permit accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei. Cei interesati pot depune o cerere in acest sens la Primaria in raza careia se afla spitalul unde isi desfasoara activitatea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anl iasi acte optionale primaria
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

anca  | #27364
Toate actele necesare inchirierii unui ap ANL le-am depus inca din 2004 si nici acum nu am primit vreo veste imbucuratoare in acest sens. Din acest motiv nu cred ca aceste ap sunti la indemana oricui...ci doar pt cei care stiu cum sa "deschida o usa"
IOAN  | #27365
As avea o intrebare: vi se pare legal ca un proprietar de apartament ce detine centrala termica de apartament sa plateasca o asazisa cota parte la incalzire centralizata pentru tevile care-i tranziteaza apartamentul ? Nu cumva este obligat sa plateasca un serviciu de care de fapt nu beneficiaza ?
Revert  | #27366
Buna ziua,
as vrea sa stiu, in momentul asta, ce am dreptul sa fac unui caine vagabond:
-am voie sa-l otravesc/calc cu masina/impusc/improsc cu spray cu piper?
-trebuie sa fiu atunci, pe loc, in pericol, sau e suficient sa mi se para ca fetita/prietena/sotia/vecina poate fi in pericol, daca ies noaptea sa duca gunoiul?
-daca satra sare la mine cand ies cu masina din parcare, am voie sa trag dreapta peste unul din ei, sau nu? si ce patesc?

Cand intra in vigoare noua lege, care din drepturile mai sus imi sunt taiate, si ce cai de atac am in caz in care am, totusi, o satra langa bloc din cauza careia ma tem sa ma duc pana la masina, d`apoi pana la gunoi?

As aprecia daca as primi nu citate din lege, ca am si eu ochi, ci raspunsuri la situatiile exact descrise.
Multumesc
Revert  | #27367
Imi cer scuze, am inteles ca pot exista probleme cu interpretarea. Ceream sfat depre ce sa fac cu o satra de caini, fara legatura cu tiganii. Dar chiar as vrea, explicat exact, ce am voie sa fac sa ma apar de caini. Si intreb un avocat-colaborator, incercand sa limitez discutiile ca "Ziua de Iasi indeamna la violenta impotriva animalelor."
anonim  | #27368
Acum am citit ca s-a aprobat locuinte la tinerii cu venituri pana in 1.192.Ce sa zic am tot asteptat din 2005,acum trec de 35 de ani.Ce parere aveti?Inteleg ca nu s-a construit dar dupa ce criterii va luati cand distribuiti locuintele.Cu cei care depasesc varsta cum procedati?Ce sperante mai avem in conditiile acestea?Va rugam sa tineti cont si de cei care au dosare de ceva vreme la d-voastra si de conditiile in care locuiesc si sa nu-i da-ti deoparte.Inca mai sper ca orice om cu bun simt dar ma gandesc cati se mai gandesc si la noi cei care avem intra-devar nevoie.Va rugam sa postati pe net informatii care ar putea veni si in sprijinul nostru al celor care suntem cu adevarat interesati.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2874 (s) | 22 queries | Mysql time :0.166118 (s)