Gadgeturi

Ochelarii inteligenti Google Glass – alternativa la smartphone?

Publicat: 21 feb. 2013

Ochelarii Google Glass  promit o experienta mult mai comoda si naturala la folosirea serviciilor pentru care apelam de obicei ecranul unui smartphone, asigurand ca informatiile relevante sa fie vizibile permanent in campul vizual. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza noua inventie, Google a pus la dispozitia publicului un clip de prezentare si chiar un website de unde putem afla detalii despre ochelarii Google Glass.

Pe scurt, ochelarii Google Glass ne pot ajuta sa ne orientam in calatorii folosind hartile Google Maps, cauta informatii prin serviciul   , filma si imortaliza in fotografii momentele interesante din viata de zi cu zi. Ajutati de camera foto si microfonul integrat, ochelarii pot traduce in timp real textele surprinse in campul vizual sau cuvintele rostite de partenerul de convesatie.

In loc de comenzi aplicate prin interfata touch a unui telefon mobil, ochelarii Google Glass raspund la comenzi rostite, interpretate dupa ce activam functia de recunoastere vocala cu fraza “ OK Glass”. Spre exemplu cu fraza “OK Glass, take a picture” activam camera foto – operatiune confirmata prin afisarea pozei obtinute in vizor.
 
Apelativul “OK Glass” urmat de comanda “Start Recording” duce la activarea camerei video, iar cu o comanda similara putem initia o sesiune Google+ Hangouts , prin care prietenii din cadrul retelei de socializare pot urmari o transmisiune video in timp real preluata de pe camera frontala integrata in rama ochelarilor.

In afara de traduceri si comenzi rostite, functia de recunoastere vocala poate servi si pentru dictarea de mesaje text si introducerea termenilor pentru cautari Google Search.

Rezistenti la apa si disponibili in 5 versiuni de culoare, ochelarii inteligenti Google Glass vin cu un pret de 1500 dolari. Din pacate simpla disponibilitate de a plati pretul cerut nu garanteaza obtinerea unui exemplar.

Intr-o prima faza, ochelarii Google Glass sunt disponibil doar intr-o serie limitata de 8000 exemplare, destinate pentru entuziasti si dezvoltatori cu spirit creativ. Pentru a fi acceptati, doritorii trebuie sa explice in unui juriu independent de ce doresc sa obtina ochelarii Google si la ce ar folosi un astfel de accesoriu, totul intr-o fraza de maxim 50 cuvinte. Suplimentar, mai pot fi atasate pana la 5 fotografii si o secventa video nu mai lunga de 15 secunde. Cererile sunt acceptate doar pana pe 27 februarie, cu un maxim de 3 solicitari pentru fiecare persoana.

Dupa plata sumei de 1500 dolari,  ochelarii Google Glass pot fi ridicati numai personal , participand la unul din evenimentele “pick-up experience” organizate in orasele New York, Los Angeles si San Francisco.loading...

Adauga un comentariu