Actualitate

Ocoliti aceste zone din oras. Iesenii care trec pe aici isi blestema zilele – FOTO

Publicat: 04 feb. 2016

@ In municipiul Iasi au aparut adevarate capcane pentru ieseni @ Cei care se aventureaza in zonele respective o fac pe propria raspundere @ Situatia este bine cunoscuta de catre autoritatile locale

Imagini dezolante, gunoaie la tot pasul si o nepasare uriasa a celor care ar trebui sa le intretina, aceste detalii ii intampina pe iesenii care circula zi de zi in unele din cele mai aglomerate locuri pietonale. Un asemenea caz cuprinde pasarelele pietonale din municipiu, zone intens circulate de ieseni zi de zi. De exemplu, cei care se aventureaza de la Gara Mare spre cartierul Alexandru cel Bun au ajuns sa faca acest lucru pe propria raspundere. Asta pentru ca, pasarela pietonala care face legatura intre Gara Iasi si zona Alexandru este un adevarat pericol pentru trecatori. Pasarela a trecut inca din anul 2010 in administrarea Primariei si, cu toate acestea, nu a mai fost reabilitata, desi se prezinta in conditii groaznice. Traversele din lemn au fost batute in cuie, insa reprezinta in continuare un risc urias pentru oameni. Unele sunt pline de gauri, iar riscurile de accidente sunt uriase. De altfel, cei care trec prin zona par din ce in ce mai nemultumiti.

„Eu trec zilnic pe aici, in drum spre serviciu. Daca nu sunt atenta, ma pot impiedica si cad. Nu stiu ce sa zic. A fost carpita pe ici-colo si atat. Noaptea e cam greu sa treci prin acesta zona. Poate o sa fie refacuta asa cum trebuie”, a mentionat Liliana Marian. Cei de la primarie sustin ca s-au facut o serie de investitii privind intretinerea podului din zona Garii Mari.

„Noi am preluat acea pasarela pietonala din zona Garii acum cativa ani de zile. Am facut ulterior un studiu de impact, pentru a vedea cum se prezinta lucrarea, studiu din care a reiesit faptul ca pasarela nu necesita interventii majore, ci doar lucrari de reabilitare. Am demarat lucrari de intretinere si am refacut iluminatul in zona pana in prezent. In decursul acestui an, avem prinse in buget sume legate de reabilitarea totala a pasarelei respective”, a mentionat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Pasarela a fost construita in anul 1938 si are o lungime de peste 245 metri. Infrastructura e realizata din beton armat, iar suprastructura din metal are o greutate de 119,6 tone. Toate aceste date statistice nu mai reprezinta nimic. Acum, zona a devenit o capcana pentru toti trecatorii. La fiecare capat al pasarelei isi fac veacul oameni ai strazii, care ii inspaimanta pe copiii care merg sau se intorc de la scoala si nu numai. Si asta nu e tot. O alta pasarela pietonala din oras arata insa mult mai rau. Traversarea pietonala care leaga zona Frumoasa de Socola arata ca dupa razboi. Pe intreaga lungime, scandurile stau sa cada, majoritatea fiind putrede. Si in aceasta zona, structura metalica a inceput sa se desprinda, fiind un real pericol pentru iesenii care traverseaza ruta in cauza. Municipalitatea nu a oferit insa nu raspuns concret cu privire la aceasta situatie.

In urma unor sesizari privind starea proasta a pasajului de la Gara Nicolina, municipalitatea a anuntat recent preluarea acestuia, pentru a-l reabilita. Nici asta nu se stie insa cand se va intampla. „In plus, noi vom prelua in perioada urmatoare si traversarea subterana de la Gara Nicolina. Am primit reclamatii peste reclamatii in legatura cu acest obiectiv. Chiar saptamana trecuta a fost o plangere legata de inundarea pasajului si de slaba iluminare a acestuia. Si aceste detalii vor fi remediate de indata ce vom prelua in administrare pasajul”, a adaugat Sebastian Buraga.

Adauga un comentariu