Hardware

OCZ lanseaza RevoDrive Hybrid

Publicat: 01 iun. 2011

In urma cu un an, OCZ a lansat SSD-ul cu interfata PCI-E RevoDrive. Si pe atunci acesta oferea viteze de transfer foarte bune, la preturi nu foarte mari. Intre timp interfata SATA 600 si-a intrat in drepturi, SandForce a scos o noua generatie de controller-e, si vitezele de transfer au crescut semnificativ. Asa ca RevoDrive, in forma sa initiala, si-a pierdut avantajele.

Asa ca este lansat  acum modelul RevoDrive Hybrid. Acesta ramane pe interfata PCI-E 4x, insa pe langa un SSD, de aceasta data cu o capacitate limitata, avem si un clasic HDD de 2.5?. Iar SSD-ul este programat sa functioneze ca memorie cache pentru HDD, de buna loc convietuire ocupandu-se software-ul Dataplex de la Nvelo. Acesta ar trebui sa fie superior tehnologiei Smart Response introdusa de Intel in chipset-ul Z68.

Specificatiile finale ale noului RevoDrive Hybrid nu au fost stabilite, OCZ cochetand cu capacitatile. Dar stim ca sunt folosite mai multe controller-e de la SandForce in RAID 0, si ca astfep poate sustine viteze de citire de 575 MB/sec si de scriere de 500 MB/sec, si 30 000 IOPS. Si in aceasta implementare performanta nu prea are de suferit din cauza vitezei de rotatie a platanelor HDD-ului. OCZ afirma ca a obtinut rezultate similare la 7200 rpm si 5400 rpm.

SSD-urile RevoDrive Hybrid sunt asteptate din luna iulie a acestui an. Cel mai probabil vom vedea un model de 500 GB cu 60 GB cache, si unul de 1 TB cu 120 GB cache. Pretul pentru cel mai mic RevoDrive Hybrid este anuntat la 350 $.

 loading...

Adauga un comentariu