Eveniment-Social

Odata cu inceperea noului an scolar, debuteaza si cursurile Scolii Sanitare de Stat din Iasi!

Publicat: 13 sept. 2015
1

Astazi, 14 septembrie, are loc deschiderea oficiala a Scolii Sanitare Postliceale „Grigore Ghica Voda”. Incepand cu ora 09:00, cursantii sunt asteptati de catre profesori si directorul Scolii Sanitare, Edmond Ciumasu, pentru ceremonia ce va avea loc.

„Din cauza faptului ca nu avem un amfiteatru in care sa incapem cu totii, orele la care trebuie sa se prezinte cursantii sunt diferite. In prima zi, li se va explica programul de urmat pentru acest nou an scolar si cum anume se vor desfasura cursurile, mai ales pentru cei din anul I”, a declarat Edmond Ciumasu. La ora 09:00 va fi deschiderea pentru anul III de studiu, la ora 10:00 pentru anul II, iar la ora 11:00 vor fi prezenti la deschidere cursantii din anul I, in prima lor zi de scoala sanitara. Anul acesta s-a inregistrat un numar record de candidati pentru locurile scoase la concurs.

„S-au inscris peste 750 de candidati la specializarea de asistent medical generalist, ceea ce inseamna sapte candidati pe fiecare din cele 112 locuri bugetate. Comparativ cu anul trecut, cand am avut cate cinci candidati pe loc, acum concurenta este mai mare, lucru care ne bucura foarte mult”, a declarat directorul Scolii Sanitare de Stat din Iasi.

Datorita faptului ca au fost ocupate toate locurile la examenul din august, la inceputul lunii septembrie nu a fost sustinuta o noua etapa de admiteri la Scoala Sanitara de Stat, conform declaratiilor reprezentantilor Scolii Sanitare. Ultima medie de admitere pentru specializarea de asistent medical generalist, in urma examenului sustinut, a fost 7.10, la asistent medical farmacist a fost 8.30, iar la specializarea balneofiziokinetoterapie si recuperare ultima medie a fost 7.81, la acestea din urma candidatii fiind declarati admisi fara examen, doar in ordinea mediei generale de absolvire.

Adauga un comentariu