Sport

Oferta bomba din partea turcilor, pentru Mircea Lucescu

Publicat: 20 mart. 2013
1

Mircea Lucescu pleaca de la Sahtior în iunie. E aproape sigur. Cu cine va semna? Italienii anunta Inter Milano sau Napoli ca destinatie. Francezii amintesc de Paris SG. Rusii sustin ca antrenorul se va întelege cu Anji Mahacikala. Si totusi, este posibil ca, la 67 de ani, dupa 27 de ani de munca fara întrerupere la echipele de club, „Il Luce” sa preia o „nationala”. „Nationala” Turciei, adversara „tricolorilor” în preliminariile CM 2014, pe care o vom întalni pe 10 septembrie la Bucuresti. Postul Radio Spor sustine ca Yildirim Demiroren, 48 de ani, presedintele forului turc (TFF), fost conducator al lui Besiktas, le-ar fi spus apropiatilor ca „Lucescu este unicul ce poate redresa echipa noastra. Ne despartim deAbdullah Avci si îl aducem selectioner pe Lucescu la vara”. Salariul nu este o problema. „Va avea cec în alb”, ar fi spus bossul TFF, iar Radio Spor precizeaza: „Guus Hiddink a castigat sase milioane de euro anual în 2010-2011. Si românului i s-ar pregati un salariu similar”.
Demiroren, cu o avere de 350 de milioane de dolari, este bun prieten cu tehnicianul. „De multi ani, Lucescu este sfatuitorul sau. Mai ales cînd era la Besiktas, Demiroren îl suna pe antrenor pentru a-i cere parerea în momente importante, inclusiv la alegerea oamenilor de pe banca”.
Si nu doar atat. Tot Radio Spor aminteste doua episoade elocvente. „Ce înseamna Lucescu pentru Demiroren? În octombrie 2008, dupa ce Besiktas a fost eliminata de Metalist din Cupa UEFA, Demiroren a abandonat echipa si a zburat de la Harkov direct la Donetk, încercand sa-l convinga sa semneze cu «vulturii». N-a reusit. În iunie 2010, a încercat iar, mergand dupa Lucescu în Antalya, unde Sahtior era în cantonament. O alta tentativa esuata. Atunci, Demiroren le-ar fi spus amicilor: «Cîndva, Lucescu tot va fi antrenorul meu»”.

Adauga un comentariu