Eveniment-Social

Oferta educationala a Universitatii Tehnice, promovata in Turkmenistan – FOTO

Publicat: 25 iul. 2018

In perioada 2 – 4 iulie 2018, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iasi a participat in Turkmenistan la „Targul Educational al Universitatilor din Romania la Ashgabat”, organizat sub egida „Study in Romania” de catre Consiliului National al Rectorilor (CNR) si beneficiind de suportul Ministerului Afacerilor Externe prin prezenta ministrului Teodor Melescanu, dar si a intregului corp diplomatic al Romaniei in Turkmenistan.

La eveniment au participat 20 de universitati din tara noastra care si-au prezentat ofertele educationale, in timp ce din partea statului Turkmenistan au fost prezenti ministrul adjunct al educatiei si rectori de la cele mai importante universitati. „Au fost trei zile intense in care am avut intalniri atat cu reprezentanti ai universitatilor din Turkmenistan, carora le-am prezentat oferta educationala la master, cat si cu elevi de liceu si studenti carora le-am promovat programele noastre de licenta. Am semnat acorduri de colaborare pe programul Erasmus+ si urmeaza sa desfasuram colaborari pe teaching si learning cu partenerii din Turkmenistan. Speram ca participarea la acest targ educational sa se concretizeze si in aducerea de studenti bursieri ai statului turkmen, avand in vedere atentia deosebita pe care acesta o acorda invatamantului”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematica si Informatica de la TUIASI, reprezentantul universitatii la acest targ educational.

In prezent, Romania acorda 30 de burse pentru studentii din Turkmenistan, iar unul dintre scopurile discutiilor de la targ dintre ministrul de externe Teodor Melescanu si presedintele statului turkmen, Gurbanguli Berdimuhamedov, a fost acela de a creste considerabil acest numar. Participarea TUIASI la acest targ educational se inscrie in efortul sustinut de a-si promova oferta educationala la nivel international si de a creste gradul de internationalizare al invatamantul tehnic iesean.

Adauga un comentariu