Local

Oferte fierbinti pentru iesenii care doresc sa cumpere o casa

Publicat: 02 mai 2012
1

@ De la apartamente si terenuri pana la aparatura medicala, bancile au scos la mezat tot ce au lasat in gaj iesenii care nu-si mai pot achita ratele la banca din cauza crizei @ Majoritatea bunurilor scoase la licitatie sunt reprezentate de apartamente, iesenii avand posibilitatea sa-si procure locuinte cu o suprafata de aproximativ 50 de metri patrati la un pret mediu de 25.000 de euro

Majoritatea bancilor comerciale romanesti sunt zgarcite atunci cand trebuie sa ofere detalii privind organizarea licitatiilor de vanzare a bunurilor executate silit. Cea mai mare dificultate intampinata de persoanele care acceseaza site-urile bancilor pentru a obtine informatii despre organizarea licitatiilor o constituie lipsa unui motor de cautare. Gama de bunuri puse in vanzare de catre banci este foarte larga, pornind de la terenuri, autovehicule, case si apartamente, pana la statii peco si utilaj industrial sau medical. Pe langa faptul ca doritorii de a participa la licitatie vor trebui sa achite 10% din valoarea bunului scos la vanzare, exista si un dosar cu mai multe acte pe care vor trebui sa-l prezinte ofertantului.

Ponturi pentru iesenii care viseaza sa-si cumpere o locuinta

Cele mai multe oferte de acest gen vin din domeniul vanzarii imobilelor, iar preturile de pornire in cadrul licitatiei sunt destul de accesibile. Spre exemplu, iesenii pot procura de la Banca Comerciala Romana (BCR) apartamente cu o suprafata de aproape 50 de metri patrati, care au un pret initial de 25.000 de euro. Si ofertele Bancii Raiffeisen Bank ar putea atrage atentia celor care inca viseaza la o locuinta proprie. Sunt scoase la licitatie apartamente din Iasi cu o suprafata de peste 48 de mp, la un pret de pornire de 22.700 de euro, iar pentru un imobil de 83,7 mp, pretul stabilit pentru inceperea licitatiei este de 33.700 de euro. De la Unicredit Tiriac Bank, iesenii isi pot achizitiona un apartament cu 3 camere la un pret de 28.500 de euro, cu o suprafata de 50 de mp. Aceste banci ofera si cele mai variate oferte in domeniul vanzarii prin licitatie ale bunurilor executate silit.

Si casele sunt in topul ofertelor bancilor comerciale pentru vanzarea prin licitatie. Banca Transilvania scoate la vanzare o casa din comuna Miroslava, cu o suprafata de 170 de mp, plus un teren de 1.000 de mp, la un pret de pornire de 97.000 de euro. In acelasi timp, in Iasi, poate fi procurata o casa de 520 de mp, cu un teren de 126 de mp, la pretul de 302.000 de euro. Cei care au venituri mai modeste pot obtine dreptul de proprietate asupra unei case din comuna Holboca, avand o suprafata de peste 178 de mp, cu teren aferent de 905 mp, la un pret de pornire de 40.000 de euro.
Cele mai multe case, apartamente si terenuri pot fi cumparate prin licitatiile organizate de bancile comerciale in judetele Alba, Constanta, Dolj sau in Capitala.

Adauga un comentariu