National

OFICIAL! Ce scrie in sentinta prin care Nicolae si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte

Publicat: 26 dec. 2014
Dupa 25 de ani de la Revolutie, doar unii romani isi mai amintesc momentele din 1989. Revolutia a pus capat unei perioade controversate din istoria Romaniei, in care calitatea vietii cetatenilor era la mii de ani lumina de cea a clasei conducatoare. Iata, mai jos, cum a fost redactata sentinta prin care Nicolae si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte.
„Romania, Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti
Dosar nr. 1/1989
SENTINTA NR. 1 din 25 decembrie 1989
Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti constituit conform legii de organizare judecatoreasca nr. 58/1968, precum si in temeiul Hotaririi din 24 decembrie 1989 a Consiliului Frontului Salvarii Nationale, compus din:
Presedinte – colonel de justitie Popa Gica
Judecator – colonel de justitie Nistor Ioan
Asesori populari – cpt. Sorescu Corneliu
– lt. maj. Condrea Daniel
– lt. Zamfir Ion
Procuror militar – maior de justitie Voinea Dan
Grefier – plut. maj. Tanasa Jan
s-a intrunit in sedinta publica pentru a solutiona cauza privitoare pe inculpatii Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena, trimisi in judecata prin rechizitoriul Directiei Procuraturilor Militare din 24 decembrie 1989, pentru savirsirea infractiunilor de genocid prev. de art. 357 alin. 1 lit. a-c c. pen., subminarea puterii de stat prev. de art. 162 alin. 1 c. pen., acte de diversiune prev. de art. 163 c. pen. si subminarea economiei nationale prev. de art. 165 alin. 2 c. pen. Inculpatii s-au prezentat in stare de arest, fiind asistati de aparatorii din oficiu av. Teodorescu Nicolae si av. Lucescu Constantin, ambii din Colegiul de avocati al Municipiului Bucuresti.
Procedura indeplinita. Presedintele a verificat identitatea inculpatilor ale caror acte de stare civila sint mentionate in declaratiile anexate la dosarul cauzei”, arata evz.ro.

Vezi si Ion Pacepa rupe tacerea. Vezi ce spune de conturile lui Ceausescu loading...

Adauga un comentariu