National

OFICIAL. Ce spun autoritatile despre norul radioactiv

Publicat: 29 apr. 2015
1
Comitetul de urgenta din cadrul Ministerului Mediului se va reuni la ora 17:00, in urma incendiului de la Cernobil. Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat ca nu s-a primit nicio informatie oficiala de la autoritatile ucrianiene, insa a tinut sa ii linisteasca pe romani.
„As vrea sa ii linistesc pe toti romanii. Nu e o situatia asemanatoare cu anii trecuti. La ministerul Apelor nu s-a primit nicio informare oficiala din Ucraina. In lipsa informarii, am intreprins toate actiunile diplomatice (..) si am intrunit la ora 17:00 comitetul pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Mediului din care fac parte toti profesionistii implicati. Agentia de Protectie a Mediului monitorizeaza 24 din 24 de ore toate datele de radioactivitate, masuraturile sunt continue. Consider ca nu vor fi chestiuni care sa ne afecteze”, a spus Gavrilescu, in cadrul unei interventii telefonice pentru postul B1Tv. „Noi ne intalnim pentru a repune in discutii tot planul nostru de masuri. Sa fie toata lumea informata, sa putem sa comunicam intre noi. Ne intalnim preventiv”, a mai spus Gavrilescu.
Un incendiu de proportii a izbucnit in padurea Cernobil, de langa centrala nucleara avariata, a anuntat Ministerul ucrainean de Interne. Focul s-a raspandit pe o suprafata de 400 de hectare insa in noaptea de marti spre miercuri pompierii ucraineni au reusit sa il aduca sub control. Ministrul de Interne Zorian Skiriak a aratat ca flacarile au fost stinse si ca mai exista focare mocnite printre copacii tineri, alimentate de vant, insa pompierii le vor stinge si pe acestea, informeaza biroul de presa al Guvernului ucrainean.
Adauga un comentariu