National

OFICIAL. Ce spune MAE despre filajul Elenei Udrea de la Paris

Publicat: 31 oct. 2014
1
Dupa ce presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat in cadrul unei emisiuni ca Elena Udrea, candidat la alegerile prezidentiale, ar fi fost filata de agentii serviciilor secrete din Romania, in colaborare cu serviciile din Franta, ministrul Titus Corlatean a prezentat pozitia oficiala a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
„In calitate de ministru de externe, imi manifest profundul regret ca, in contextul actualei campanii electorale, de pe pozitii de un evident partizanat politic, se aduc acuzatii publice unor institutii ale statului francez. O astfel de maniera de a face campanie electorala, la nivel de sef de stat, contravine grav regulilor si cutumelor diplomatice si aduce atingere, in mod neintemeiat, unei relatii de prietenie si incredere, consolidata in timp sub forma unui parteneriat strategic, intre Romania si Franta. Solicit tuturor celor implicati in campania electorala sa pastreze decenta si sa nu intreprinda nimic care ar putea vicia relatiile internationale ale Romaniei si ar contraveni interesului national.
In acelaai timp, apreciez ca tendinta constanta de a introduce in discursul de campanie prezidentiala referiri critice la structuri cu rol cheie in promovarea si protejarea securitatii si stabilitatii democratice a statului roman, prin declaratii care au ca scop discreditarea si timorarea acestor institutii, este de o deosebita gravitate si risca sa prejudicieze pe termen lung interesele nationale legitime ale Romaniei. Fac apel la decenta si responsabilitate. Campania electorala nu scuza, in nici un caz, mijloacele”, a spus ministrul.
Adauga un comentariu