Local

Oficial! Cei trei cetățeni arabi acuzați că au comercializat în Iași spirt contrafăcut vor rămâne în arest preventiv

Publicat: 04 aug. 2020
Cei 3 arabi suspectați în scandalul cu spirtul contrafăcut rămân în arest! (EXCLUSIV)
Cei 3 arabi suspectați în scandalul cu spirtul contrafăcut rămân în arest!

Oficial! Cei trei cetățeni arabi acuzați că au comercializat în Iași spirt contrafăcut vor rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia Curții de Apel Iași este definitivă.

Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis „Zaher”, Ahmmed Fuad și Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”, cercetați în scandalul cu spirt contrafăcut Sante Med

La începutul lunii mai, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au efectuat 4 percheziții în cadrul unui dosar penal, inițial pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Așa a izbucnit scandalul spirtului contrafăcut Sante Med.

„Pe 3 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal. Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 15 – 24 aprilie, în județul Iași au fost înregistrate 10 decese, care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. S-a constatat faptul că o firmă din municipiul Iași a achiziționat alcool sanitar din municipiul București, iar, ulterior, l-a distribuit mai multor societăți din județul Iași”, au afirmat atunci anchetatorii.

Oamenii legii au identificat firmele și au fost ridicate sticlele cu spirt. În urma analizelor efectuate, în substanță a fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. După percheziții au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, mai multe persoane fiind audiate.

„În cursul lunii aprilie 2020, o firmă din Bucuresti, profitând de situația prilejuită de starea de urgență cauzată de răspândirea infecțiilor cu virusul COVID-19, a oferit si livrat reprezentanților unei firme din Iași mai multe baxuri conținând PET-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripționate „Alcool sanitar”, ducând în eroare reprezentanții firmei cu privire la faptul că produsul achiziționat ar fi alcool sanitar, în condițiile în care analizele toxicologice efectuate în cauză au evidențiat prezența alcoolului metilic în cantități mari, în scopul obținerii unui folos patrimonial injust”, au mai spus anchetatorii ieșeni.

Spirtul contrafăcut Sante Med, distribuit în mai multe județe, printre care și Iași

În județul Iași, alcoolul toxic a fost distribuit de firma Viosim Impex Junior SRL, potrivit anchetatorilor. Oamenii legii au adăugat că, în urma înghițirii spirtului contrafăcut denumit Sante Med, mai multe persoane au decedat pe parcursul câtorva săptămâni. Astfel, s-a ajuns ca, acum, să fie vorba, în total, despre 17 morți. În final, anchetatorii au ajuns la cei 3 arabi, Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis „Zaher”, Ahmmed Fuad și Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”. Cei 3 arabi au ajuns după gratii la Iași, inițial fiind acuzați de ucidere din culpă. Acum, procurorii au schimbat încadrarea juridică în scandalul spirtului contrafăcut Sante Med.

Comentarii
  • Ca astia sunt foarte multi rapeni in orasiul acesta, dar dorm autoritatile. Aceasta este realitatea. La ei in tara ii spanzura a doua zi!

Adauga un comentariu