Eveniment-Social

Oficial CET: Inchidem CET II

Publicat: 22 feb. 2011
1

UPDATE ora 11.30: Oficialii termocentralei au confirmat, in urma cu putin timp, ca rezervele de huila sunt pe zero si ca utilajele CET II vor fi trecute in rezerva. „Astazi, 22 februarie, urmeaza a se opri in rezerva CET Iasi II din lipsa de huila. Concomitent, se va porni in CET I un grup de 50 MW si se va opri grupul de 25 MW. Acest lucru se va face pentru a asigura energia termica la consumatori cat si energia electrica in sistem. Cota de gaze naturale a fost majorata la 24.000 mc/h. Se continua demersurile pentru achizitionarea huilei cu bani din incasari si subventii. CET II va fi repornit dupa asigurarea unui stoc minin de carbune. O naveta (1.750 tone – n.r.) de huila va sosi zilele urmatoarwe la Iasi”, a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvant al CET.

ora 09.30: Rezervele de huila de la CET II Holboca sunt pe zero, iar alte cantitati nu exista nici macar pe drum. Conform unor surse din cadrul termocentralei, unitatile de la Holboca vor fi trecute in rezerva astazi, in jurul orei 11:00. Producerea energiei electrice si termice pentru populatie va fi asigurata de catre CET I Iasi prin consumul unor cantitati mai mari de gaze naturale la costuri exorbitante. „Nu va pot spune pana cand va mai functiona CET II Holboca. Veti avea probabil un punct de vedere asupra situatiei de la CET mai tarziu”, a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvant al CET.


Comentarii
  • Teapa mai este carbune pentru 3 ore. Unitatile de la CET II nu pot fi trecute in rezerva. Nu se numeste rezerva ci indisponibilitate din lipsa combustibil. Mai studiaza domnule ziarist. Si unde-i alerta de grad zero? Nu stii sa alegi titluri. Lipsa huilei nu alerteaza pe nimeni.

  • decit sa vorbeasca fara rost la tv, primarul trebuie sa se implice in rezolvarea acestei probleme…dar daca, iesenii au votat pe cine nu trebuie… sa steie in frig!

  • uitati unde ne a adus nichita un taran emancipat ajuns pe strazile iasului. in toamna ii pupa in cur pe cei de la buc pt un post de vicepresedite la psd acestui lingau nici nu i a pasat de oras scopu lui era clar acum???sa ascuns nesimtitu si da banii iesenilor in loc de carbune pe clubu poli iasi.el si cu ivana au urmarit dsdistruga cet .stiti cit costa gcal produsa pe gaz??? sa va spuna nichita.acesti 2 fraieri ce conduc cet nu stiu deviza vara sanie iarna car??sa u au urmarit sa inglodeze iasu si in loc sa se vada cit de prosti au sa arate cu degetu acuzator catre altii???

Adauga un comentariu