National

Oficial din cadrul Ministerului Sănătății, despre utilizarea Ivermectinei: „Nu îl luaţi, pentru că este un medicament care nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic”

Publicat: 05 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oficial din cadrul Ministerului Sănătății despre utilizarea Ivermectinei Nu îl luaţi pentru că este un medicament care nu vă ajută ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic
Ivermectina a fost avizată de Ministerul Sănătății la un moment dat! Specialiștii și-au dat acordul pentru folosirea medicamentului în studii clinice, așa cum se procedează și în celelalte țări.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi 24 că nu recomandă pacienților să utilizeze Ivermectina, deoarece acest medicament este unul care prezintă o toxicitate mare.

Oficialul din cadrul Ministerului Sănătății susține că Ivermectina nu este recomandată în tratamentul infecției COVID-19, deoarece este un medicament care nu are niciun efect. Mai mult decât atât, acest tratament de uz veterinar ar putea întârzia prezentarea la medic.

„Practic, automedicaţia este deficitară şi periculoasă în orice domeniu, cu atât mai mult cu cât este vorba de infecţia COVID şi este o formă acum mult mai agresivă, au apărut alte tulpini care circulă. Acest tratament cu Ivermectină a fost încercat, este descris în mai mute studii, dar din punctul de vedere al dovezilor ştiinţifice el încă nu este convingător ca eficace şi nu are acele indicaţii de utilizare în patologia umană. Aş da un exemplu care mi se pare sugestiv.

Faptul că el este folosit în medicina veterinară, animalele care sunt sacrificate după tratament cu antibiotice au interdicţie de a li se consuma produsele timp de 7 zile. Pentru Ivermectină este timp de 28 de zile, deci clar este un tratament cu toxicitate pentru organismul care îl primeşte. Dar pentru COVID, deocamdată tot ce avem la dispoziţie, chiar dacă au circulat extrem de multe studii pe net (…) nu este recomandat în tratamentul infecţiei COVID. Nu îl luaţi, pentru că este un medicament care nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic”, a spus Andreea Moldovan.

OMS nu recomandă Ivermectina în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății recomandă „a nu se utiliza ivermectina” pentru pacienții cu Covid-19, cu excepția studiilor clinice.

Ivermectina este un antiparazitar utilizat în mod obișnuit, care face obiectul unei campanii promoționale intense pe rețelele de socializare, însă, potrivit experților OMS, datele din studiile clinice pentru măsurarea eficacității acesteia împotriva Covid-19 nu au dat rezultate concludente, relatează AFP, pe 31 martie.

Totodată, organizația recomandă, printr-un comunicat de presă, „să nu se utilizeze ivermectina” pentru pacienții cu Covid-19, cu excepția studiilor clinice.

Nici Flavia Groșan, medicul care a afirmat că a vindecat peste 1000 de bolnavi de COVID-19 susținea că nu folosește o schemă de medicamente bazată pe Ivermectină și trage un semnal de alarmă spunând că un pacient a vrut să se sinucidă după ce a luat acest medicament:

”Eu nu o să folosesc Ivermectina niciodată. Nu înțeleg un antiparazitar ce caută în pneumonie cum nu înțeleg nici Kaletra care se folosește în SIDA ce caută în pneumonie. Am avut un pacient care a luat 3 zile Ivermectină și m-a sunat că vrea să se arunce de la etaj, deci atenție la ce tulburări psihice dă” a adăugat medicul pneumolog.

Adina Alberts: „Am inițiat un Studiu Clinic privind Ivermectina”

Pe de altă parte, medicul Adina Alberts susține utilizarea Ivermectinei de către pacienții care suferă de COVID-19. De aceea, ea a inițiat, alături de mai mulți medici din România, un Studiu Clinic privind Ivermectina.

„Vă anunț cu entuziasm că, împreună cu un numeros colectiv de medici din România, am inițiat un Studiu Clinic privind Ivermectina.

Este vorba despre PRIMUL studiu inițiat în România pentru a evidenția efectele acestei substanțe împotriva Covid, dar și pentru a evidenția eficiența Ivermectinei în prevenirea înfectării cu Sars-Cov2.

În realizarea acestui studiu clinic, cerem atât sprijinul Academiei de Științe Medicale, ca și al specialiștilor în boli infecțioase de la Spitalul Clinic “Victor Babeș” din București, precum și al unui număr important de medici ATI. Avem deja alături de noi secțiile ATI ale unora dintre cele mai importante spitale din București.

Studiile vor fi sponsorizate de mai multe entități non-profit, dar și din fonduri proprii puse la dispoziție de un grup important de medici români care au înțeles, alături de noi toți, necesitatea urgenței autorizării Ivermectinei pentru prevenirea și tratarea SARS-CoV-2″, a anunțat Adina Alberts.

Adauga un comentariu