Magazin

OFICIAL. Iata ce contine de fapt mancarea de la McDonald’s. Jurnalistii au realizat un film in PREMIERA – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 oct. 2014
Compania McDonald’s a fost acuzata de-a lungul timpului ca utilizeaza ingrediente nocive pentru produsele McNugget, facute din carne de porc, ce contine mai mult resturi de oase si piele, mixate intr-o pasta roz. Din acest motiv reprezentantii companiei au decis sa prezinte si varianta lor. Pentru prima data de la infiintarea acestui vast lant de magazine, in urma cu 59 de ani, jurnalistilor li s-a permis accesul in fabrici, pentru a vedea cum sunt realizate produsele. O echipa de la Good Morning America (GMA) a asistat la procesul prin care McDonald’s produce sute de mii de kilograme de carne pe zi, pentru meniurile sale. Jurnalistii au ajuns la concluzia ca burgerii sunt realizat integral din carne de vita.
Citeste si SOCANT. Preparate din CARNE DE OM intr-un celebru lant de restaurante
Compania McDonald’s a anuntat ca va lua masuri radicale, pentru a se asigura ca toti cei care cumpara produsele din lantul de magazine stiu cu precizie ce mancare consuma. Compania a lansat o noua campanie, pentru a raspunde intrebarilor consumatorilor.

„Vom incepe o campanie numita „Mancarea noastra. Intrebarile noastre” si dorim sa le permitem clientilor sa ne puna intrebari, la care sa raspundem”, spun reprezentantii companiei. Si ABC News a primit permisiunea sa filmeze in fabricile din Fresno, California, aratand cum sunt preparate toate produsele comercializate de companie. 
„Am decis sa permitem accesul in fabrici pentru clientii nostri, ingrijorati de ingredientele folosite. Nu dorim sa demonstram performantele de care suntem capabili, ci dorim sa aratam ce contin in realitate produsele noastre, a spus managerul-sef McDonald’s, Kevin Newell. Cu 35.000 de filiale in intreaga lume, McDonald’s este cel mai mare lant de magazine fast food de pe glob.

„Am vazut pe internet acea pasta roz, asociata cu meniurile noastre. Sa fie foarte clar, imaginea este un mit, in sensul ca nu folosim asa ceva. De fapt nici nu stim de unde provine fotografia, dar cu siguranta nu este mancarea noastra. Nu asa producem noi meniurile, cum ar fi Chicken McNuggets. Fiecare produs de acest tip este realizat din carne de pui, fara oase, din piept de pui, tendoane si carnea de pe cutia toracica”, a mai spus reprezentantul companiei. Totodata, reprezentantii McDonald’s au discutat si despre o substanta care se regaseste in chifle, despre care se spune ca este cea utilizata in realizarea saltelelor pentru yoga, azodicarbonamide. 
„Aceasta substanta este utilizata uneori de brutari, pentru a mentine textura painii, dar variaza in functie de tipul de aluat. Se regaseste in multe tipuri de chifle pe care le comercializam, insa, pentru ca substanta se foloseste si la saltelele pentru yoga, oamenii au ajuns la concluzia ca ii hranim cu plastic sau cauciuc si ca alimentele noastre sunt nocive. Asa ceva nu este adevarat”, au mai spus cei de la McDonald’s.Adauga un comentariu