Sport

Oficial! Inca un fotbalist roman in cel mai tare campionat

Publicat: 22 mai 2013
1

Fundasul Razvan Rat, care a semnat cu West Ham United un contract valabil un sezon cu drept de prelungire pe înca trei, a declarat, miercuri, ca îsi doreste sa devina un jucator de baza la formatia londoneza. „Sunt trei luni de când suntem în discutii cu West Ham si sunt foarte bucuros ca am ajuns în campionatul Angliei pe care eu îl consider cel mai puternic din Europa. Important pentru mine este sa îmi fac treaba si sa nu dezamagesc. Vreau sa fiu un om de baza la West Ham, ceea ce cred ca se va si întâmpla pentru ca îmi doresc foarte mult acest lucru”, a declarat Rat, la postul Sport.ro. Razvan Rat a explicat ca a discutat la ultima actiune a echipei nationale cu Gabriel Tamas, fundas care evolueaza în Premiere League la West Bromwich. „Am vorbi cu Gabi Tamas la ultima actiune a nationalei, dar nu foarte mult. Nu pot spune ca mi-a dat sfaturi pentru ca în acel moment nu era ceva sigur, pur si simplu am vorbit despre cum e în Anglia si ce se întâmpla acolo”, a adaugat Rat.
Fundasul a mentionat ca si gruparea franceza Olympique Marseille a intentionat sa îl achizitioneze în pauza competitionala din iarna dar la acel moment Sahtior Donetk nu a dorit sa îi dea drumul. „Olympique Marseille m-a vrut foarte tare în iarna, apoi interesul lor a reaparut acum, dar nu cu aceeasi intensitate. În iarna cei de la Marseille au insistat pâna în ultimul moment, presedintele lor a discutat si cu Mircea Lucescu si a încercat sa ma transfere. Însa la acel moment era foarte mare nevoie de mine la Sahtior pentru ca urmau partidele cu Borussia Dortmund din Liga Campionilor si nu au vrut sa ma lase sa plec”, a afirmat fundasul.
Rat, care a evoluat zece ani la Sahtior Donetk, a avut în aceasta perioada mai multe oferte de transfer. „În cei zece ani au fost destule oferte pentru mine. Au fost si echipe din Anglia, nu are rost sa mai spun acum ce echipe. Dupa ce am discutat cu diferiti oameni aici, am înteles ca nu s-a reusit transferul din cauza pretului mare cerut pe mine”, a mai spus jucatorul echipei nationale a României. În vârsta de 32 de ani, Rat devine al treilea român care joaca la West Ham, dupa Florin Raducioiu si Ilie Dumitrescu. Potrivit site-ului oficial al clubului West Ham United, Razvan Rat a semnat un contract pe un sezon, cu optiune de prelungire pentru înca doi sau trei ani.

Adauga un comentariu