Sport

OFICIAL! Jocurile Olimpice de iarna din 2022 se vor desfasura la Beijing

Publicat: 31 iul. 2015
1

Beijing, capitala Chinei, va organiza Jocurile Olimpice de iarna din 2022, în urma votului membrilor Comitetului International Olimpic, ieri, la Kuala Lumpur, în dauna orasului kazah Almatîi, a anuntat presedintele CIO, germanul Thomas Bach.

Beijing va deveni primul oras care organizeaza pe rând Jocurile Olimpice de vara (2008) si de iarna (2022). Metropola chineza a primit 44 de voturi din partea membrilor CIO, la a 128-a Sesiune a forului international, fata de 40 cât a primit Almatî. Votul a fost efectuat întâi electronic, iar apoi pe hârtie, dupa ce s-a descoperit ca sistemul electronic nu a functionat, precizeaza Reuters. Editia urmatoare a Olimpiadei de iarna va avea loc tot în Asia, în 2018, la Pyeong Chang (Coreea de Sud).

În ciuda rezervelor legate de candidatura capitalei chineze, probele urmând sa fie împartite între zona metropolitana si statiunile montane de la Zhangjiakou si Yanqing, care vor avea exclusiv zapada artificiala, aceasta a primit votul final. Patru dintre cele sase candidate initiale, inclusiv Stockholm si Oslo, s-au retras în timp din cursa, din cauza lipsei de sustinere locala si din cauza preocuparilor pentru partea financiara.

Adauga un comentariu