National

OFICIAL! Ministrul Muncii declaratie de ULTIMA ORA! De cand vor CRESTE salariile

Publicat: 12 ian. 2017
1
Legea unitara a salarizarii va fi gata pana in iunie, a anuntat, joi, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, care spune ca nu va lucra pe legea tehnocratilor, ci pe cea facuta de Rovana Plumb.
Ultima varianta a proiectului de lege a aparut in spatiul public in luna decembrie si urma sa fie aplicat incepand cu luna iulie 2017, la salariile cuprinse in proiect urmand sa se ajunga in trepte, pana in 2022. Proiectul Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice propune 116 clase de salarizare, cel mai mic salariu in sectorul bugetar urmand sa fie de 1.625 de lei, iar cel mai mare de 22.000 de lei.
„Legea salarizarii unitare va fi discutata cu partenerii sociali. Avem 32 de miliarde de lei prinse in urmatorii 3 ani pentru cresterile de salarii, incepand din februarie. Dupa ce terminam cu bugetul de stat, pentru ca asta e prioritatea zero pentru noi, vom intra in discutii cu partenerii. Termenul dat e trimestrul al doilea, deci pana in iunie suntem obligati sa avem legea data in Parlament. Nu avem de ce s-o amanam, pornim de pe legea Rovanei Plumb, si aceea trebuie un pic periata, dar nu vom merge pe legea tehnocratilor. Acolo e o crestere de 19,5 miliarde de lei, noi am prognozat 32 de miliarde de lei”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu
Comentarii
Adauga un comentariu