Local

Oficial, Primaria Iasi scapa de CET

Publicat: 07 feb. 2011

@ Edilii s-au trezit si cauta un investitor pentru CET Iasi SA @ Dupa ce ani intregi primarul Gheorghe Nichita s-a folosit de unitate ca de o unealta electorala, se pare ca va renunta intr-un final @ Pana in martie se va cauta o formula pentru ca CET Iasi SA sa fie preluata de o companie privata @ Ramane de vazut in ce termeni va renunta administratia locala la unitatea de termoficare @ „Deocamdata nu avem o optiune foarte clara despre ce tip de lege vom aplica in atragerea unui investitor, care sa puna la punct un sistem de termoficare eficient. Dar luam in calcul si parteneriatul public – privat. Va trebui sa ne facem propriul nostru model, astfel incat sa putem sa iesim din aceasta situatie”, a declarat Mihai Chirica

Se pare ca administratia condusa de primarul Gheorghe Nichita nu mai poate sustine activitatea Centralei Electrice de Termoficare Iasi SA (CET). Astfel, pana in luna martie va fi gasita o varianta prin care unitatea sa nu mai foloseasca bani de la bugetul local. Este luata in calcul varianta unui parteneriat public – privat. In aceste conditii, un proiect de hotarare va fi introdus in plenul sedintei de Consiliu Local din luna martie. Ramane de vazut care sunt conditiile de predare a unitatii si daca sunt firme interesate de preluare. Culmea este ca si fostul viceprimar PD-L Gabriel Grigore a atras atentia, in mai multe randuri, ca Primaria Iasi nu mai poate sustine CET si ca trebuie gasita o varianta privata. Dar primarul Gheorghe Nichita nu a avut urechi de auzit. „Se lucreaza in continuare la aducerea carbunelui la Iasi, in sensul ca se cauta resurse financiare. Credem, cu eforturi, si nu cu eforturi mici, ca vom reusi sa depasim si aceasta iarna. Dar, totodata, asa cum a mai fost invitata si in alte perioade de timp CET, daca nu va gasi ea o formula de a iesi din dificultatile in care se afla in momentul de fata, va trebui sa luam noi aceasta decizie capitala si sa vedem ce facem cu dansa. Adica incercarea de a pune pe picioare un serviciu de termoficare in municipiul Iasi care sa asigure linistea populatiei, ca in fiecare an sa fie caldura. Cam asta este dezideratul nostru, la un pret cat se poate de decent, astfel incat fiecare sa-si permita sa si plateasca. Deocamdata nu avem o optiune foarte clara despre ce tip de lege vom aplica in atragerea unui investitor, care sa puna la punct un sistem de termoficare eficient. Dar luam in calcul si parteneriatul public – privat. Romania nu a oferit foarte multe modele din punctul asta de vedere, dupa ce CET-urile au trecut la administratiile locale. Particularitatile sunt absolut specifice fiecarei localitati in parte. Va trebui sa ne facem propriul nostru model, astfel incat sa putem sa iesim din aceasta situatie”, a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Reprezentantii CET sustin ca se vor supune deciziilor luate in Consiliul Local. „Avand in vedere ca suntem in subordinea Consiliului Local, nu vom avea alte puncte de vedere”, a spus Neculai Parasc, purtator de cuvant la CET Iasi SA.loading...

Comentarii
  • Dupa ce ati luat de la CET tot ce se putea lua, acum vreti sa scapati de el.De ce nu s-au lasat CET-ului banii care s-au folosit pentru fotbal si alte magarii? Daca stiati ca abia se taraie de ce l-ati muls ani de zile?

  • Ivana a fost adus de la Vaslui ca sa face ceea ce stie el mai bine, adica sa duca CET-ul la faliment ca si la Vaslui. A lucrat sub acoperire (adica sub tutela jigodiei de primar) avand ca si complici pe (in)juristul Creanga si Prostica Neculai care din inconstienta au lucrat la comanda unui PSD-isto comunist. Pe timpul lui Ceasca chestia asta se chema „subminarea economiei de stat” in timp ce acum se poate interpreta doar furtul pe fata din avutul obstesc sub tutela partidului. S-aveti parte numai de binele pe care l-ati facut la CET!

  • Nu s-a luat nimic de la CET. Investitii s-au tot facut concomitent cu disponibilizarea angajatilor. Abia de acum va incepe adevarata furaciune. Iar privatizarea lui e clocita de mult, pentru francezi.

  • Cum adica nu s-a luat nimic mah, s-a furat ca-n codru si s-a vandut fier vechi pe nerasuflate, s-a sponsorizat un fotbal inexistent si s-au facut contracte de publicitate inutile, s-au platit salarii nesimtite la prosti fara cea mai mica bruma de specializare care au contribuit la dezastrul din zona industriala. Iar acum tovarasul primar vrea sa faca exact cum a facut cu RATP-ul. Falimentarea CET-ului si infiintarea unei noi societati care sa fie preluata curat de francezi si pe comisioane bune. In ce priveste angajatii, dupa noua disponibilizare din martie-aprilie, vor ramane aceleasi pile si pilisopare prost pregatite profesional care vor fi inghitite in sec de francezi. Specialistii si tinerii bine pregatiti vor ingrosa randul somerilor. Popa stie mai bine ca toti.

  • Poate, ca o data cu privatizarea vor pleca betivii si cei care nu stiu ce inseamna o centrala care produce energie electrica si termica, poate vor pleca si TES-sistele, care umplu birourile.Cam de 15 ani se tot fac restructurari, numai din randul muncitorilor, TESA ingroasa randurile, acum… cu atata tehnologie, la aprovizionare oameni care au vandut materiale de constructii la ceretei si acum rasul lumii cum sa-l pui sa cumpere cele necesare unei termocentrale. Speram cu privatizarea va fi si pretul la gigacalorie mai mic.

  • Este pacat ca in ceea ce priveste situatia CET-ului nimeni nu spune adevarul pe fata. In C.A. la CET au fost timp de aproape 9 ani oameni care nu au luat nici o decizie pentru a imbunatati cu ceva situatia acestei unitati. Toti sunt numiti pe criterii politice .fiecare partid avand reprezentantul sau. Au incasat banii si atat.Primaria a luat de la CET tot ce se putea de la taxa de redeventa de sute de milioane de lei, pana la bani pentru fotbal, ziare care nu trebuiau nimanui si acum mai nou se dau bani la manastiri. Taxa de redeventa se ia pentru conductele CET-ului trec pe domaniul public. Adica Consiliul Local care este unic actionar ia acesti bani si ii compenseaza de cele mai multe ori cu subventiile pentru populatie pe care CET-ul trebuie sa le primeasca de la Guvern prin intermediul Primariei. La ultimele alegeri primarul a venit in curtea CET-ului si a spus ca daca va fi votat de salariatii CET el ii va ajuta sa-si pastreze locurile de munca. A spus ,,Ajutati-ma ca sa va ajut,,. Un porc mincinos si avar. Tot zbiara ca in Primarie sunt salarii mici. Consultati declaratiile de avere de pe site-ul Primariei. CET-ul va fi dat celor care vor da comisionul cel mai mare, iar populatia nu va castiga nimic. Doar Iasul se va imbogati cu cateva sute de someri.

  • NICHITA, IVANA, NICOLAU, CREANGA se apropie ziua cand veti fi legati si dusi la puscarie, dar pt. ieseni este oricum prea tarziu. ati distrus CET-ul,ati furat ca in codru,HOTILOR!!!!!!

Adauga un comentariu