National

OFICIAL! Robert Negoita, URMARIT PENAL pentru plagiat

Publicat: 12 oct. 2016
1
Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, s-a prezentat astazi la Parchetul General, unde a declarat ca a fost chemat de procurori pentru a i se aduce a cunostinta inceperea urmaririi penale pe numele lui in dosarul de plagiat.
„Mi s-a adus la cunostinta inceperea urmarii penale si in situatia asta am nevoie de un avocat. De asta am fost chemat”, a spus Robert Negoita.
La sfirsitul lunii iulie Comisia de etica a Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza” a constatat ca lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, este un plagiat si a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa ii retraga titlul de doctor.
De asemenea, la inceputul lunii august procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 aveau in lucru un dosar penal privind lucrare de doctorat a lui Robert Negoita, dupa ce Academia de Politie „Al. I. Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 1, avand suspiciuni ca teza este plagiata.
Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizarii procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activitatii Ministerului Public, in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Ulterior, cauza a fost inregistrata pe rolul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, nefiind inceputa urmarirea penala „in personam”.
Potrivit legii drepturilor de autor, „constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, in intregime sau in parte, opera unui alt autor si o prezinta ca o creatie intelectuala proprie. Impacarea inlatura raspunderea penala”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, spunea ca nu regreta daca ii va fi retras titlul de doctor, ci faptul ca s-a lasat tentat, in trecut, de „moda” titlurilor academice, fiind un episod pe care si-l asuma.
Adauga un comentariu