Local

Oficial s-a înregistrat primul deces în Municipiul Iași! Este vorba despre o femeie de 70 ani. Bilanțul a ajuns la 157

Publicat: 06 apr. 2020

UPDATE: Conform ultimelor informaţii deţinute de Cotidianul Bună Ziua Iaşi, astăzi s-a înregistrat al doilea deces din județul Iasi ca urmare e infectării cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani domiciliat în judeţul Iaşi. Acesta este contact al pacientului care a fost internat la secţia de Gastroenterologie. Cel de-al doilea deces încă nu a fost trecut în raportarea către ministerul Sănătăţii.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis înregistrarea decesului cu numărul 157. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 70 ani, din Municipiul Iași.

„Persoană contact cu un caz confirmat, internată pe secția în gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Iași; transferată după confirmare în Spitalul de Boli Infecțioase Iași.
Data recoltare: 27.03.2020.
Data deces: 06.04.2020.
Data confirmare: 29.03.2020.”, conform GCS.

Menţionăm că până la ora actuală, acesta este primul deces înregistrat în municipiul Iaşi ca urmare a infectării cu COVID-19.

 

Vă aducem aminte faptul că, începând de astăzi, pe teritoriul judeţului Iaşi este interzisă intrarea în spaţii publice închise fără mască de protecţie. Hotărârea a fost luată de sâmbătă de prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras. În altă ordine de idei, Iaşul este al cincilea judeţ în care aceasta măsura devine obligatorie. Au mai fost luate măsuri asemănătoare în judeţele Vaslui, Galaţi, Maramureş şi Suceava.

Reamintim că pe teritoriul României s-au confirmat 3.864 persoane infectate cu Covid-19, dintre care 374 s-au vindecat. În ceea ce privește situația la nivelul județului Iași sunt 88 de persoane testate pozitiv cu coronavirus. În judeţul Iaşi au fost înregistrate 88 de cazuri de infectare cu COVID-19.
Adauga un comentariu