Actualitate

Oficial! Viza tenismenului Novak Djokovic a fost anulată. Dacă va fi expulzat, sportivul va avea interdicția de a intra în Australia timp de 3 ani

Publicat: 14 ian. 2022
Oficial Viza tenismenului Novak Djokovic a fost anulată. Dacă va fi expulzat sportivul va avea interdicția de a intra în Australia timp de 3 ani
Dacă nu contestă decizia în instanță sau nu reușește să o facă, Novak Djokovic va fi imediat expulzat din țară

Decizie de breaking news! Ministrul Imigrării, Alex Hawke, și-a utilizat puterea pentru a anula viza tenismenului Novak Djokovic, în timp ce avocații acestuia se pregătesc să depună o acțiune imediată împotriva deciziei.

Această hotărâre era așteptată de mai multe zile, în condițiile în care sârbul Djokovic deja și-a aflat adversarul din primul tur și se pregătește de mai mult timp pe Rod Laver Arena din Melbourne.

Așa cum presa australiană anunța deja, avocații lui Nole au pregătit recursul, astfel încât liderul mondial să aibă timpul necesar pentru ca în cazul unui rezultat favorabil să poată juca la Australian Open desfășurat în perioada 17-30 ianuarie.

Australia i-a retras viza lui Novak Djokovic. Cum a fost motivată decizia

Astfel, după ce i s-a anulat viza de către ministrul Imigrării, Alex Hawke, dacă nu contestă decizia anulării vizei în instanță sau nu reușește să o facă, sportivul Novak Djokovic va fi imediat expulzat din Australia. Tipul acesta de expulzare implică interdicția de a intra timp de trei ani pe teritoriul țării.

„Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. Această decizie a urmat ordinele Curții Federale de Circuit și Familie din 10 ianuarie 2022, anulând o decizie de anulare prealabilă din motive de echitate procedurală.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forța de Frontieră Australiană și dl Djokovic. Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de COVID-19”, a conchis Alex Hawke, potrivit The Age.

Novak Djokovic a participat la mai multe evenimente, deși știa că este infectat cu noul coronavirus

Reamintim faptul că sârbul Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, 12 ianuarie 2022, faptul că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că este infectat cu virusul Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”.

Numărul 1 mondial a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, în data de 18 decembrie 2021, la un interviu pentru L’Equipe”, pentru că „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”.

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe altcineva

De asemenea, sportivul Djokovic a mai adăugat că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie 2022, înainte de călătoria în Australia, „a fost depusă de echipă în numele său”.

„Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată”, a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Mai mult decât atât, acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat împotriva virusului SARS – CoV – 2 şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Conform presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.
Adauga un comentariu