Eveniment-Social

Oficialitatile iesene au inaugurat ieri Scoala Generala Victor Surdu – FOTO

Publicat: 01 mai 2012

@ La invitatia primarului comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, oficialitatile iesene, printre care si presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, au inaugurat Scoala Generala Victor Surdu, din satul Dumitrestii Galatii @ La eveniment a fost prezenta cantareata Angela Similea, sotia lui Victor Surdu @ „Este o mare bucurie pentru mine sa vad atat de multi oameni adunati la sfintirea acestei scoli. Victor a fost un mare iubitor de oameni, in special al celor care lucrau pamantul”, a spus cantareata

Ziua de 1 Mai a oferit mai multe motive de sarbatoare locuitorilor din comuna Schitu Duca, unde, in prezenta unor oficialitati, a fost inaugurata Scoala Generala Victor Surdu. Primarul comunei, social-democratul Mihai Mihalache, a decis sa numeasca scoala dupa fostul ministru al Agriculturii, deoarece Victor Surdu a fost ceva vreme inginer agronom la Schitu Duca, mai ales in perioada comunista. „Aveam 24 de ani cand Victor Surdu a venit inginer la comuna Schitu Duca. Ne-a invatat pe toti cum se planteaza un copac, cum se pune vita-de-vie. Pe mine m-a invatat sa candidez la functia de primar si sa iubesc oamenii. A fost un invatator pentru noi toti cei din comuna Schitu Duca. Il vom iubi si nu-l vom uita niciodata. Si pentru ca a fost un invatator pentru noi toti, am considerat firesc sa sfintim aceasta scoala in memoria lui Victor Surdu”, a declarat Mihai Mihalache.

La eveniment a luat parte si cantareata Angela Similea, sotia lui Victor Surdu. De asemenea, dintre oficialitati a fost prezent Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi. „Sunt impresionata. Este o mare bucurie pentru mine sa vad atat de multi oameni adunati la sfintirea acestei scoli. Victor a fost un mare iubitor de oameni, in special al celor care lucrau pamantul. Cu trei zile inainte de a pleca, Victor Surdu a chemat un prieten si i-a dictat un plan de dezvoltare a agriculturii. Si-a consumat ultimele energii dictand acest program din memorie”, a spus Angela Similea.

Dupa discursurile oficialitatilor a urmat o serbare campeneasca organizata pe ritmurile fanfarei de la Carchiti, un sat al comunei, ocazie cu care invitatii s-au delectat cu mici, vitel la protap si bere. La ora 14.00 a avut loc, deasupra comunei, un spectacol aviatic in cadrul caruia au zburat avioane mici, iar ziua s-a incheiat cu un splendid foc de artificii.

 

Comentarii
  • DOMNULE PRIMAR DACA VREODATA IN COMUNA DV O SA FACETI UN RESTAURANT SI O SALA DE JOCURI VA ROG INSISTENT CA NUMELE ACESTORA SA FIE ‘ STEFAN IOAN COVALCIUC ‘

  • DOMNULE PRIMAR CAND VETI FACE LA SCHITU DUCA UN PENITENCIAR SI SA SE NUMEASCA „MIHAI MIHALACHE” PENTRU CA ACOLO AR FI LOCUL DVS.

  • POATE MACAR LA ALEGERILE ACESTEA LOCUITORII COM. SCHITU DUCA O SA-SI DEA SEAMA CA ACEST HOT DE ANIMALE NU ARE CE CAUTA LA CONDUCEREA COMUNEI.IN ULTIMII * ANI NU A FACUT NIMIC CONCRET PENTRU LOCUITORII DIN COMUNA INSA AVEREA LUI A CRESCUT CONSIDERABIL CU APARTAMENTE SI MASINI SCUMPE PE NUMELE FETELOR CARE SUNT IN IASI ŞI CARE NU AU NICI UN VENIT.ACEASTA SCOALA ESTE DOAR PENTRU CAMPANIE ELECTORALA PENTRU CA VICTOR SURDU A FOST INGINER INTR-UN ALT SAT AL COMUNEI SI NU A AVUT TREABA CU LOCUITORII DIN SATUL DUMITRESTI GALATII SI MA MIRA CUM DE NU SI-A PUS NUMELE LUI PENTRU CA MACAR ASA PUTEA SPUNE CA ARE SI EL O SCOALA INTRUCAT ALTE STUDII NU ARE.

  • LOCUITORI AI COM. SCHITU DUCA PREZENTATIVA LA VOT SI SCAPATI COMUNA DE ACEST CIOBAN CARE V-A FURAT ATATIA ANI.

  • mäi cioban nesimtit ,mäi analfabetule si hotule, nu ti-e rusine sä mänanci…..bravo cristi ar fi timpul sä intre un pic la räcoare ciobanul ästa …fä-ti o temnitä si incuiete fraiere in ea …crezi cä dacä ti-ai ascuns procesele care le ai coadä pe la diversi avocati prin dulapuri nu este ac de zdrentele tale?fii pe felie cä acusi se sfarseste vräjeala aia de cioban care o ai….cei care locuiti acolo in schitu duca …sunteti cei mai ….dacä vä este fricä de cioban si-l alegeti din nou….jos huliganii….

  • bai frate, daca atata va duce mintea si capul, daca atata puteti, mi se pare normal sa vorbiti asa de el.
    da vorbe bune de el de ce nu spuneti????
    Voi k sa ii bagati ,, sula-n coaste”.

Adauga un comentariu