Stiri si curiozitati

Oglinda spartă, superstiția care aduce șapte ani de ghinion. Cum poate fi alungat ghinionul?

Publicat: 08 dec. 2021
femeie în fata unei oglinzi sparte
O oglindă spartă înseamnă șapte ani de ghinion.

Oglinda spartă este una dintre acele superstiții, care îi fac și pe cei mai credincioși dintre noi să se teamă. Gândul că aduce șapte ani de ghinion ne face să ne cutremurăm, dar o fi oare adevărat?

Superstițiile au apărut cu mii de ani în urmă. Transmise din generație în generație, acestea au rămas întipărite în gândurile foarte multor oameni. De exemplu, multă lume este convinsă că, dacă se sparge o oglindă, înseamnă șapte ani de ghinion pe toată linia. În plus, unii sunt de părere că o oglindă spartă prevestește o nenorocire. Și uite așa, oamenii fac tot posibilul să scape de ghinion: aruncă cu sare peste umări, se învât de trei ori sau așează cioburile sub un jet puternic de apă. Dar de unde a plecat această superstiție?

o oglindă mică spartă
Oglinda ascunde nişte taine fantastice.

Oglinda spartă: Cum a apărut această superstiție?

Romanii, alături de greci, chinezi, africani și indieni, credeau că oglinda avea capacitatea de a fura sufletul unei persoane. În plus, aceștia considerau că la fiecare șapte ani viața omului se reînnoiște și, dacă cineva sparge o oglindă, atunci va trebui să treacă prin șapte ani de suferință, înainte ca viața sa să se îmbunătățească.

În alte culturi, se credea că sufletul unei persoane se reflecta în oglindă și, dacă s-a spart, mintea lui a fost afectată grav. De asemenea, în China antică, oglinzile erau văzute ca pe niște talismane puternice, utilizate pentru îndepărtarea spiritelor rele. Alte popoare spuneau că oglinzile pot aduce dragoste și prosperitate.

Potrivit numerologului Mihai Voropchievici, în fiecare superstiție există un sâmbure de adevăr. Iată ce a declarat acesta:

„Oglinda ascunde nişte taine fantastice, iar asta cu ghinionul şi necazul şi probleme pe care le aduce, eu am verificat-o pe propria persoană în 1985. Când am ieşit de la muncă, am luat prosopul şi a zburat oglinda, cu faţa în jos, exact fără niciun ciob, s-a spart în trei bucăţi egale, în triunghi.

În secunda următoare, e clar. E un semn că cineva din familie va muri. Asta a fost în iulie şi în septembrie a murit mama. Apoi, după alte trei luni, a murit tata. Şi aproape de trei luni, a murit şi soacră-mea. Trei decese în mai puţin de un an. De trei ori trei. Cum s-a spart oglinda.”, a spus Mihai Voropchievici, la Antena 3.

Mihai Voropchievici a adăugat că simplul gest de a te privi în oglindă nu este unul de bun augur. Astfel că, dacă te privești cu ambii ochi în ochiul tău drept din oglindă rămâi fără energie.

„Nu vă uitaţi în ochii voştri în oglindă! Nu este o superstiţie, asta reprezintă o transmisie de unde cu reflexie şi îţi vin din partea cealaltă alte lucruri. Şi dacă te uiţi cu ambii ochi în ochiul tău drept din oglindă. Altfel vei rămâne fără toată energia. Nu vă jucaţi cu astea.”, a mai dezvăluit numerologul pentru sursa citată.

femeie în fata unei oglinzi sparte
Simplul gest de a te privi în ochi în oglindă nu este unul de bun augur.

Ce trebuie să faci când se sparge o oglindă?

În primul rând, trebuie să ai grijă să nu te rănești. Apoi, nu trebuie să te gândești să o păstrezi, fie ea și doar ciobită. Și nu pentru că ar aduce ghinion, ci pentru că s-ar putea sparge și mai mult, rănind pe cineva.

Potrivit experților Feng Shui, obiectele deteriorate dintr-o casă pot împiedica fericirea să intre în acea casă. De aceea, atunci când se sparge o oglindă, aceasta trebuie înlocuită numaidecât cu una nouă, mai mare și mai frumoasă. Se spune că, în acest mod, este înlăturat ghinionul.

Însă, cel mai important lucru pe care îl poți face este să dai uitării toate superstițiile. Acestea nu fac decât să te încarce negativ, în loc să îți canalizezi energia spre lucruri pozitive și productive.

o oglindă spartă pe jos
O oglindă spartă trebuie înlocuită cu una nouă, mai mare și mai frumoasă.
Adauga un comentariu