National

Olanda amana oficial aderarea Romaniei la Schengen

Publicat: 09 oct. 2013
1

Ambasada Olandei la Bucuresti a precizat, marti, la solicitarea Mediafax, ca Haga va astepta raportul MCV din 2014 pentru a lua o decizie privind aderarea Romaniei la Schengen, subiect care ar fi trebuit sa fie dezbatut la Consiliul JAI din decembrie 2013.

„Guvernul olandez va astepta raportul MCV pentru a-si stabili pozitia, in stransa cooperare cu alte state membre, in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen”, se arata in raspunsul Ambasadei olandeze la Bucuresti.

Aceasta subliniaza ca este important ca Romania sa continue sa ia „masuri ireversibile si de durata in vederea introducerii si implementarii reformelor in justitie si a luptei impotriva coruptiei, asa cum s-a stabilit intre Romania si Uniunea Europeana”.

Raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania va fi publicat la „inceputul anului 2014”, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray.
Initial, Comisia Europeana anuntase ca raportul va fi publicat in decembrie 2013.

Aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen a fost inclusa pe agenda Consiliului JAI din decembrie 2013.
In conditiile in care Olanda asteapta raportul MCV, care nu va fi publicat pana atunci, este putin probabil ca subiectul sa mai figureze pe agenda reuniunii, intrucat pentru luarea unei decizii este nevoie de unanimitate.

Adauga un comentariu