Sport

Olimpiada de la Rio. Un sportiv a fost dat afara din lot dupa o noapte de betie. „In termeni sportivi este un dezastru, dar nu am avut de ales”

Publicat: 09 aug. 2016
1
Gimnastul olandez Yuri van Gelder a fost exclus de la Olimpiada pentru ”violarea grava” a regulilor echipei, dupa ce a petrecut noaptea intr-un bar din Rio, imediat dupa calificarea in finala probei de inele, a anuntat echipa Olandei. In varsta de 33 de ani, van Gelder a parasit Satul Olimpic sambata seara si a consumat alcool intr-un local din Rio sarbatorindu-si reusita sportiva, dupa care a revenit duminica dimineata, incalcand regulile privitoare la consumul de bauturi alcoolice si parasirea campusului. 
”Este teribil pentru Yuri dar acest tip de comportament este inacceptabil. In termeni sportivi este un dezastru, dar nu am avut de ales”, a declarat seful delegatiei olandeze, Maurits Hendriks.  Van Gelder, campion mondial la inele in 2005, a mai primit o sanctiune in 2009, cand Federatia Olandeza de Gimnastica l-a suspendat pentru consum de cocaina cu trei zile inainte de campionatele interne. Locul lui Van Gelder in finala olimpica de la inele va fi luat de ucraineanul Igor Radivilov, prima rezerva. 
Adauga un comentariu