Eveniment-Social

Olimpiada ONU, organizata de Asociatia Tineretul ONU din Romania

Publicat: 08 feb. 2019
1

Preocupati de problemele societatii in care traim, dar mai ales de gasirea de solutii pentru acestea, considerand ca oamenii construiesc societatea si societatea construieste oameni am creat o oportunitate pentru tinerii de pretutideni – Olimpiada ONU.

Organizat de Asociatia Tineretul ONU din Romania – Filiala Iasi, aflat anul acesta la a VI-a editie, proiectul va avea loc intre 12-14 Aprilie 2019 si va aborda un subiect cu impact major asupra tinerilor. Intr-o maniera cu totul inedita, Asociatia a ales sa marcheze anul acesta proiectul prin propunerea unei teme ce va putea fi abordata de toti tinerii, avand posibilitatea de a se inscrie singuri sau in echipa de cate 2, indiferent de domeniul de studiu. Echipa de organizare a celei de-a VI-a editii isi propune sa primeasca cat mai multe idei prin care tinerii ar putea cladi de la 0 o afacere, acestia demonstrand ca pot reprezenta viitorul economiei locale.

Olimpiada ONU este oportunitatea care ofera tinerilor ocazia de a-si manifesta creativitatea si originalitatea, sub sloganul “We intend to change the world!”. Astfel, participantii vor avea ocazia de a-si exersa abilitatile de a vorbi in public, de a discuta cu oameni ce se invart zi de zi in acest domeniu, dar si de a interactiona si a face schimb de cunostinte cu tineri de varste apropiate care au acelasi tel, acela de a schimba societatea in bine.

Inscrierile au inceput la data de 15 Noiembrie 2018 si se fac pe baza unui formular in care se va atasa un filmulet de maxim 10 minute in care vor vorbi despre ideea lor (motivatie, avantajele implementarii, scurt plan de implementare). In a doua etapa a proiectului, fiecare tanar isi va impartasi ideile in fata publicului si a unui juriu cu o experienta ampla in domeniul antreprenorial, prezentand maniera proprie de abordare a temei. Dintre acestia ii amintim pe Dan Zaharia (Antreprenor si fondator FabLab Iasi), Andra Pintican (HR Manager), Florin Cardasim (Trainer, ITst si fondator CodeCamp) si Corina Forascu (Profesor Asociat si cercetator).

Potentialii antreprenori se vor bucura de prezentarea ideilor inovative si testarea fiabilitatii lor, vor forma o retea prin care vor beneficia de schimb de cunostinte cu alti participanti, de sugestii din partea unui juriu specializat in domeniu si de sprijin pentru implementarea ideii.

Asociatia Tineretul ONU din Romania Filiala Iasi este o organizatie non-guvernamentala, avand ca scop promovarea valorilor si activitatilor ONU in randul tinerilor romani, al societatii romanesti si al comunitatii internationale.

Adauga un comentariu