Eveniment-Social

Olimpicii ieseni au dat lovitura! Sunt in topul celor mai buni din tara la Fizica – GALERIE FOTO

Publicat: 18 mart. 2013

@ La concursul National de Fizica „Evrika”, eleva Camelia Diaconu, de la Colegiul National Emil Racovita, coordonata de profesorul Cristinel Miron, a obtinut, asa cum era de asteptat, premiul I la nivelul clasei a X-a @ Alti trei elevi ieseni au obtinut mentiune respectiv locul V: Tudor Cozma, tot de la Racovita, Octavian Puiu – clasa a XI-a si Theodor Anghel – clasa a XII-a, ambii de la Colegiul National

Rezultate frumoase pentru elevii de la marile colegii iesene, dupa ce in intervalul 15-17 martie 2013 a avut loc, la Braila, cea de-a XXIII-a editie a Concursului National de Fizica Evrika„, organizat sub egida Ministerului Educatiei Nationale (MEN). La intrecere au participat 213 elevi care au obtinut primul loc pe clasa la Olimpiada de Fizica, în cadrul etapelor judetene. „Cei sase elevi ieseni participanti au obtinut punctaje foarte bune, patru dintre ei primind, de asemenea, diplome acordate de Ministerul Educatiei. Eleva Camelia Diaconu, de la Colegiul National Emil Racovita, coordonata de profesorul Cristinel Miron, a obtinut, asa cum era de asteptat, premiul I la nivelul clasei a X-a. Alti trei elevi ieseni au obtinut mentiune, respectiv locul V: Tudor Cozma, tot de la Racovita – clasa a VII-a si coordonat de profesorul Mirela Foca,Octavian Puiu – clasa a XI-a si Theodor Anghel – clasa a XII-a, ambii de la Colegiul National si coordonati de profesorul Jean Rotaru. Delegatia ieseana a reusit sa pastreze traditia si sa ocupe unul din locurile fruntase: locul III în ierarhia nationala a Concursului «Evrika»”, a precizat prof. Sabina Maria Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Tanara Camelia Diaconu a obtinut medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori din 2011 si alaturi de alte doua colege, s-a calificat la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), programata luna aceasta in Luxemburg. Pe de alta parte, Octavian Puiu a fost unul din medaliatii la cea de-a VI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in Argentina, anul trecut.

Comentarii
  • Bravo lor, olimpicilor! Bravo dascalilor lor! Adevarati corifei ai inteligentei si bunului simt! Politicienii Iasului pot primi o lectie aspra de la acesti tineri in toate domeniile!. Oricum nu se compara cele doua categorii , e o distanta galactica intre ei. Felicitari copii si tineti-o tot asa, nu va uitati in jurul vostru la nimicnicia vietii politice si sociale! Voi sunteti adevaratele valori in devenire ale Iasului de care avem nevoie!

Adauga un comentariu