Sport

Olimpiu Moruțan este pregătit pentru Bundesliga! Ce scrie presa din Germania despre transferul jucătorului de la FCSB

Publicat: 10 apr. 2021
Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan este considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul românesc

Olimpiu Moruțan (21 de ani) este considerat principalul „produs de export” al lui Gigi Becali, după plecarea lui Dennis Man la Parma, pentru 13 milioane de euro.
Mijlocașul celor de la FCSB este urmărit de mai multe cluburi puternice din Europa, cel mai important fiind Inter Milano. Dar, în cursa pentru semnătura „perlei” lui Gigi Becali au intrat și două cluburi din Bundesliga: Leverkusen și Hoffenheim, anunță presa germană.

„Olimpiu Moruțan este considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul românesc. Este considerat de mulți «noul Hagi», iar Hagi nu este doar cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, dar a fost pus pe lista «FIFA 100» de legendarul Pele, o listă publicată în 2004, cu ocazia aniversării FIFA – 100 de ani”, scriu cei de la 90min.de.

„Pe lângă Galatasaray, Porto sau Inter Milano, conform Sky, două formații din Bundesliga sunt interesate de internaționalul român U21: Bayer Leverkusen și TSG Hoffenheim. Moruțan și-a arătat talentul la EURO U21 din Slovenia și Ungaria, acolo unde a terminat Grupa A pe locul 3, după Olanda și Germania”, mai scriu jurnaliștii germani. „Pe lângă poziția de număr 10, care este clar cea în care dă cel mai bun randament, Moruțan mai poate ajuta și ca număr 8 sau în flancul drept, la nevoie. Contractul fotbalistului de 1.73m cu FCSB expiră în 2023 și, în ciuda clauzei de 70 de milioane de euro, se vorbește despre o plecare a lui Moruțan pentru 10 milioane de euro”, scrie sursa citată.

Concluzia nemților: Olimpiu Moruțan este pregătit pentru Bundesliga!

În finalul materialului dedicat lui Olimpiu Moruțan, jurnaliștii de la 90min.de au subliniat faptul că tânărul jucător de la FCSB e gata să facă pasul către Bundesliga.

„Întrebarea care se pune este dacă aceste calități tehnice sau creativitatea fotbalistului sunt suficiente pentru un transfer în Bundesliga. Răspunsul rapid este DA! Dar mai rămâne o întrebare: la ce preț? Mai ales în timpul acestei pandemii de coronavirus, cluburile își asumă niște riscuri mari când plătesc 10 milioane de euro pentru un fotbalist.
Moruțan are acum potențialul să facă față într-o ligă mai bună și, la 21 de ani, pare suficient de matur să se integreze atât pe teren, cât și în afara lui. Riscul este, totuși, mare, la 10 milioane de euro, astfel că o soluție bună pentru cluburile germane ar fi un împrumut, cu opțiune de cumpărare. Dacă propunerea va întruni cerințele lui Gigi Becali, asta e o altă poveste. Omul de afaceri român e considerat a fi riguros și egoist. Dacă cere 10 milioane de euro, atunci vrea 10 milioane de euro!”, mai scriu nemții.

„Moruțan are cu siguranță talentul pentru a juca în Bundesliga. Singura întrebare rămâne ce sumă sunt dispuse să ofere Leverkusen și Hoffenheim. 10 milioane de euro e un preț mare, mai ales pentru un fotbalist care ar putea fi doar o soluție de rezervă. Conform transfermarkt, valoarea jucătorului este acum de doar 2 milioane de euro. Dacă s-ar putea negocia un împrumut, cluburile germane nu ar trebui să ezite”, se arată în încheierea materialului.

Adauga un comentariu