Local

Omagiu la Iaşi pentru Vlad Dediu, liderul UNSR care a murit înecat în Mamaia GALERIE FOTO

Publicat: 14 iul. 2020
Omagiu la Iaşi pentru Vlad Dediu, liderul UNSR care a murit înecat în Mamaia (1)

Un omagiu este adus în această dimineaţă la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi lui Vlad Dediu, liderul UNSR care a murit înecat în Mamaia. Studenţii i-au adus în dimineaţa zilei de marţi, 14 iulie 2020, un ultim omagiu celui care a fost preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

Omagiu la Iaşi pentru Vlad Dediu, liderul UNSR care a murit înecat în Mamaia

În această dimineaţă, la Iaşi a fost adus un omagiu pentru Vlad Dediu, liderul UNSR care a murit înecat în staţiunea Mamaia. Studenţii, prietenii, sau simple cunoştinţe au depus în fata CCS Iaşi un mesaj de condoleanţe, lumânări şi coroane.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România transmite un mesaj de condoleanţe familiei studentului Vlad Dediu, preşedinte UNSR din 2018. Vă anunţăm cu tristeţe că liderul federaţiei UNSR s-a stinnns din viaţă, sâmbătă seara, în jurul orei 22.30, în urma unui stop cardio-respirator, ca urmare a unui eveniment nefericit petrecut în staţiunea Mamaia-Constanta. Colegul nostru a mers să vadă primele raze de soare ale dimineţii, dar soarele vieţii pentru el a apus, iar noi acum purtăm doliul întunericului.

Vlad va rămâne pentru noi toţi un respectat, un respectabil lider al studenţilor, un tânăr implicat şi devotat în dezoltarea şi îmbunătăţirea vieţii de student, dar şi a întregii comunităţi. Aici putem să amintim principalele contribuţii pe care le-a avut atât în structurile de conducere, cât şi în comisiile de specialitate ale celor mai importante foruri decizionale din mediu academic. Un tânăr cu o energie şi o dăruire rar întâlnită ”Noi trebuie să facem bine!” aşa ne spunea tot timpul cu zâmbetul larg pe buze. Studenţii nu te vor uita! Noi toţi prietenii tăi, nu te vom uita!

Vlad a fost mereu tânărul energic, plin de viaţă şi studentul pasionat de ceea ce făcea. Recent finalizase nivelul studii superioare de licenţă şi îşi dorea o carieră alături de tineri, lucrând pentru tineri.

Reprezentantul generaţiei moderne a studenţilor, Vlad era: Visător, dornic de schimbare în societate, implicat, motivat să rezolve probleme ale comunităţii alături de tineri. Dar… ne consolăm cu gândul că Dumnezeu a ales că el să contribuie la desăvârşirea cetăţi idivine. Mergem mai departe cu convingerea că Vlad este acum steaua noastră călăuzitoare, că care ne va îndruma altfel paşii spre fapte bune, pentru un viitor aşa cum şi-l dorea şi cum era convins că-l merită toţi tinerii din România.

Vlad Dediu a murit înecat în Mamaia

În cursul zilei de sâmbătă, 11 iulie 2020, Vlad Dediu s-a înecat în staţiunea turistică Mamaia. Conform martorilor, acesta a fost luat de valurile medicilor şi resuscitat minute în şir de salvamari. A fost transportat de urgenţă la spital unde a avut parte de îngrijirile medicale necisare. Din păcate, Vlad a pierdut lupta cu viaţă şi a murit în cursul zilei de sâmbăta în jurul orei 22.00.

Anunțul trist a fost făcut și de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), într-un mesaj postat pe Facebook:

Viața este un drum anevoios și fără un capăt vizibil. Din păcate, pentru unele persoane acel capăt apare prea devreme.
Cu durere în suflet, dorim să împătășim cu voi faptul că dragul nostru prieten și membru al familiei UNSR Vlad Dediu s-a stins din viață pe data de 11 iulie, în urma unui stop cardio-respirator. Un adevărat lider, voluntar și prieten se stinge din viață înainte de vremea lui, înainte de a-și vedea toate visele împlinite și cariera completă. Întreaga federație UNSR este alături de familia lui Vlad iar gândurile noastre sunt alături de el. Drum lin, Vlad!”

Comentarii
  • Dacă oamenii ar ști ce e acela un rip current, probabil că numărul tragediilor la malul mării ar scădea semnificativ. Un rip current e ca un fluviu care curge în mare, venind dinspre larg, lovind țărmul și întorcându-se spre larg. Nu îl observi decât dacă știi ce anume ar trebui să vezi. Spre exemplu, aruncă un obiect plutitor în rip, să vezi dacă pleacă spre larg. Mai degrabă îl simți că te trage spre larg. Dacă un ageamiu, fără abilități de înotător, nimerește într-un rip current va intra în panică și își va consuma rapid resursele de energie, sfârșind prin a se îneca. Un cunoscător nu numai că va identifica rapid un rip current, dar va ști să iasă din el; bine ar fi dacă i-ar avertiza și pe alții despre ceea ce a descoperit în acel moment. Un rip current e pervers prin aceea că nu e ceva de foarte lungă durată, care se manifestă doar într-un anume loc; apare și dispare, de o manieră aparent aleatorie. Ce facem, nu mai mergem la mare ? N-aș zice. Însă, trebuie să intri în apă supravegheat de cineva. Iar dacă nu știi să înoți foarte bine, inclusiv să calci apa și să plutești, cu minim de efort, ca să-ți menajezi forțele, să nu te pună naiba să te aventurezi.

Adauga un comentariu