National

Omar Hayssam, PIERDUT de autoritati. Nimeni nu stie unde e!

Publicat: 23 iul. 2013

Omar Hayssam a fost adus in Romania pentru a raspunde pentru faptele de terorism pentru care a fost condamnat, insa nimeni nu pare a sti oficial unde se afla acesta, informeaza Romania TV. Sirianul nu s-a prezentat, astazi, la Tribunalul Bucuresti, unde era citat intr-un proces in care este acuzat de delapidare, spalare de bani si evaziune fiscala. Prin urmare, procurorii au solicitat amanarea procesului, din cauza lipsei de procedura in citarea inculpatului.

Omar Hayssam era asteptat, marti, la Tribunalul Bucuresti, pentru a fi judecat intr-un dosar in care este acuzat de delapidare si inselaciune, dupa ce a provocat un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro unor banci comerciale de la care a obtinut credite pe mai multe firme, fara a mai returna insa imprumuturile.

Hayssam a fost citat de Tribunalul Bucuresti atat la arestul Politiei Capitalei, cat si la Administratia Nationala a Penitenciarelor, insa ambele institutii sustin ca sirianul condamnat deja pentru terorism, la 20 de ani de inchisoare, nu se afla in custodia lor, cu toate ca el a fost adus in Romania inca de saptamana trecuta.

Astfel, potrivit Romania TV, Omar Hayssam se afla, cel mai probabil, in custodia serviciilor secrete si este tinut intr-o locatie secreta pentru a da explicatii despre modul in care a reusit sa fuga din Romania si despre implicarea in rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, in 2005.

Din cauza neprezentarii lui Omar Hayssam, procurorii au cerut amanarea dosarului, in care s-a cerut arestarea preventiva a sirianului, pana la 31 iulie.

Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in acest dosar, in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, de cumnatul sau, Mihai Nasture si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de inselaciune si delapidare.loading...

Adauga un comentariu