Actualitate

OMS, avertisment dur pentru Europa in contextul unui val 5 al pandemiei de COVID-19! Se vor inregistra sute de mii de decese intr-o perioadă scurtă

Publicat: 24 nov. 2021
Pat gol de Terapie Intensivă
OMS susține că până în martie Europa s-ar putea confrunta cu încă 700.000 de decese

Încă 700.000 de oameni ar putea muri de Covid până în martie în Europa și în anumite părți ale Asiei, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Numărul morților depășește deja 1,5 milioane în cele 53 de țări din ceea ce OMS numește regiunea sa Europa.

 

OMS a avertizat cu privire la „stres ridicat sau extrem” în unitățile de terapie intensivă din 49 de țări până în martie 2022. Europa se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri, ceea ce a determinat Austria să revină la izolare, iar pe alții să ia în considerare măsuri noi.

 

OMS susține că in Europa vor mai muri sute de mii de persoane infectate cu COVID-19

Cazurile de COVID-19 sunt in creștere in Europa, iar acest lucru duce la ingrijorări din partea OMS care afirmă faptul că regiunea s-ar putea confrunta cu incă sute de mii de decese ale persoanelor infectate. Un număr de țări – inclusiv Franța, Germania și Grecia – ar putea, de asemenea, să impună în curând vaccinurile de rapel pentru ca cetățenii lor să fie considerați complet vaccinați.

Dar mai multe țări au asistat la proteste acerbe împotriva noilor măsuri. Țările de Jos au cunoscut câteva nopți de revolte din cauza unei blocări parțiale.  În evaluarea sa, OMS a avertizat că Covid este principala cauză de deces în regiunea Europa.

„Se estimează că decesele raportate cumulate vor ajunge la peste 2,2 milioane până în primăvara anului viitor, pe baza tendințelor actuale”, a declarat marți OMS.

Decesele confirmate legate de Covid s-au dublat recent la aproape 4.200 pe zi, a adăugat acesta. Numai în Rusia, numărul zilnic de morți a depășit recent 1.200. Un număr mare de persoane nevaccinate și prevalența variantei Delta în unele țări au fost factori cheie din spatele ratelor ridicate de transmitere în regiunea Europei, a spus OMS.  Directorul OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge, i-a îndemnat pe cei care erau încă nevaccinați să se imunizeze.

„Toți avem oportunitatea și responsabilitatea de a ajuta la evitarea tragediilor inutile și a pierderilor de vieți omenești și de a limita perturbarea societății și a întreprinderilor în acest sezon de iarnă”, a spus el.

Există îngrijorări în unele țări din Europa din cauza unor petreceri pentru infectare cu COVID-19

Pe de altă parte, unele țări din Europa au luat măsuri dure în contextul în care s-a descoperit unele petreceri la care tinerii participă în special pentru a se infecta cu COVID-19. Vorbim despre așa spusele ” Coronaparty”, ceea ce presupune intrarea la o petrecere la care se află o persoană infectată cu scopul de a te infecta și de a obține certificatul verde fără să te vaccinezi.  Patrick Franzoni, coordonatorul adjunct al unității Covid din Bolzano, susține că această practică se răspândește dincolo de Brenner din Austriași a ajuns și în Italia:

„Sunt tineri, chiar și de vârstă școlară, care întâlnesc cu persoane pozitive și încearcă să dobândească infecția, fără să-și dea seama că virusul este periculos și pentru copii și tineri”.

Potrivit lui Franzoni, întâlnirile cu persoanele pozitive au avut loc în ultimele săptămâni chiar lângă Bolzano dar și în alte zone ale Tirolului de Sud:

„Sunt consecințe pe termen lung și chiar și tinerii pot ajunge în spital”, reiterează el.

De altfel, Austria a declarat un lockdown general pentru că rata de infectare a crescut constant în țară.

Adauga un comentariu