Actualitate

OMS avertizează Europa că ar putea fi în epicentrul pandemiei de COVID-19! Există o creștere a cazurilor

Publicat: 05 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS avertizează Europa că ar putea fi în epicentrul pandemiei de COVID-19 Există o creștere a cazurilor
OMS avertizează că Europa ar putea fi în epicentrul pandemiei de COVID-19

Europa se află din nou „în epicentrul” pandemiei de Covid, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pe măsură ce cazurile cresc pe tot continentul. De exemplu, Germania a înregistrat un record al infectărilor, iar în Marea Britanie cazurile cresc de la zi la zi.

La o conferință de presă, șeful OMS pentru Europa, Hans Kluge, a declarat că continentul ar putea înregistra încă o jumătate de milion de decese până în februarie.

Europa este epicentrul pandemiei pentru că lumea nu s-a vaccinat împotriva COVID-19

Hans Kluge a declarat că Europa este epicentrul pandemiei de COVID-19 din cauza administrării eficiente a vaccinurilor.

„Trebuie să ne schimbăm tacticile, de la reacția la amplificarea Covid-19 până la prevenirea ca acestea să se întâmple în primul rând”, a spus el.

Rata vaccinării a scăzut pe tot continentul în ultimele luni. În timp ce aproximativ 80% dintre oameni din Spania sunt vaccinați cu doză completă, acest număr este mai mic în Franța și Germania – la 68% și, respectiv, 66% – și încă mai mic în unele țări din Europa Centrală și de Est (România, Bulgaria, Ucraina etc.). Doar 32% dintre ruși au fost complet vaccinați până în octombrie 2021 .

Kluge a acuzat, de asemenea, o relaxare a măsurilor de sănătate publică pentru creșterea infecțiilor în regiunea europeană a OMS, care acoperă 53 de țări, inclusiv părți din Asia Centrală. Până acum , OMS a înregistrat 1,4 milioane de decese în regiune.

Șeful tehnic al OMS cu privire la Covid-19, Maria Van Kerkhove, a declarat că în ultimele patru săptămâni, cazurile în Europa au crescut cu peste 55%, în ciuda unei „rezerve ample de vaccinuri și instrumente”, iar colegul doctor Mike Ryan a spus că experiența Europei a fost una „ lovitură de avertizare pentru lume”.

Germania a înregistrat un record al persoanelor infectate în ultimele 24 de ore

Germania a înregistrat aproape 34.000 de cazuri zilnice de Covid în ultimele 24 de ore, o creștere record.

În timp ce cifrele de Covid din Germania sunt sub cele mai recente cifre zilnice de cazuri din Marea Britanie de peste 37.000, oficialii din domeniul sănătății publice sunt îngrijorați de faptul că un al patrulea val de infecție ar putea duce la un număr mare de decese și presiune asupra sistemului de sănătate. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de decese, față de 126 în urmă cu o săptămână.

Lothar Wieler de la Institutul RKI din Germania a vorbit despre cifre terifiante. „Dacă nu luăm contramăsuri acum, acest al patrulea val va aduce și mai multă suferință”, a spus el. Printre mulți nemți care nu au fost vaccinați se numără mai mult de trei milioane de oameni de peste 60 de ani, văzuți cu un risc deosebit.

 

Care este situați în România din punct de vedere al pandemiei de COVID-19

România traversează o perioadă dificilă din punct de vedere pandemic. Cazurile de COVID-19 sunt într-o stabilizare după ce săptămâni întregi au crescut. Specialiștii consideră că țara a intrat pe un platou. Totuși, decesele rămân ridicate, România având una dintre cele mai mari rate de mortalitate din lume. De exemplu joi, 4 noiembrie 2021, în România s-au înregistrat 8.971 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19.

În intervalul 03.11.2021 (10:00) – 04.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 489 de decese (255 bărbați și 234 femei), din care 55 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. se arată în raport.

În schimb sunt mai multe probleme în sistemul medical, vorbim de numărul de locuri libere de la Terapie Intensivă dar și lipsa oxigenului medicinal. Așadar, joi, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că țara va avea oxigenul de care are nevoie în unitățile medicale.

 

Adauga un comentariu