Actualitate

OMS explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

Publicat: 16 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos
OMS explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

Repreznetanții Organizației Mondiale a Săntății (OMS) explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

OMS descurajează salutul cu cotul, pe care îl autorizase inițial și care devenise un obicei printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile.

„Pentru a vă saluta în epoca Covid-19 este mai bine să vă duceți mâna la inimă decât să vă mișcați umărul și să vă atingeți cotul. La modă chiar și în rândul medicilor și al experților din Comitetul Tehnico-Științific italian, chemat să consilieze guvernul și toți italienii cu privire la comportamentul care trebuie abordat pentru a înfrunta epidemia, relatează cotidianul italian La Stampa.

OMS explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Thedros Adhanom Ghebreyesus susține pe pagina sa de Twitter că salutul cu cotul este o greșeală.

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS.

OMS a invitat întotdeauna oamenii să strănute sau să tușească în pliul cotului. Și, faptul că cele două lucruri sunt în conflict, este clar chiar și pentru cei care ar trebui să jongleze cu notele muzicale mai degrabă decât cu prescripțiile medicale. Cu câteva zile în urmă, Conservatorul din Sassari (Sardinia) a emis, de fapt, un decret pentru a interzice în mod explicit „noul obicei neglijent”. Profesorul Gaetano Libra, medic ORL cu o lungă carieră în spate la Spitalul „Maggiore” din Bologna, consideră că „este greșit să folosim cotul și pentru a acoperi strănutul și tusea, întrucât îl așezăm apoi peste tot, contaminând alte suprafețe”.

Creștere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2

Altfel, OMS a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore, relatează BBC.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417.

Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.

Potrivit OMS, India a înregistrat 94.372 noi cazuri duminică, urmată de SUA cu 45.523 şi de Brazilia, cu 43.718.

Peste 1.000 de decese au fost înregistrate în SUA şi în India în ultimele 24 de ore, în timp ce Brazilia a spus că 874 de oameni au murit din cauza Covid-1i în ultima zi.

La nivel global, în prezent sunt confirmate peste 28,8 milioane de cazuri, iar jumătate dintre acestea au fost înregistrate în Americi. Statele Unite, India şi Brazilia sunt ocupantele primelor trei locuri privind numărul de cazuri înregistrate în total.

În Europa sunt, de asemenea, înregistrate creşteri ale numărului de noi cazuri, iar în multe ţări au fost impuse noi restricţii şi a fost făcut apel la populaţii să păstreze distanţa fizică şi să poarte mască. Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt cele mai afectată ţări.

Anterior, ziua cu cea mai mare creştere înregistrată de OMS a fost 6 septembrie, când au fost raportate 306.857 noi cazuri.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a averizat lumea să se pregătească pentru următoarea pandemie, cerând ţărilor să investească în sănătatea publică, scrie BBC.

 

Adauga un comentariu