Stiri medicale

OMS: „Publicitatea TV este responsabila pentru comercializarea alimentelor nesanatoase”

Publicat: 24 ian. 2011

La ora actuala sunt 43 de milioane de copii supraponderali si obezi, iar studiile arata ca cei mai multi consuma alimentele promovate prin publicitate.

Specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) trag inca un semnal de alarma cu privire la alimentatia copiilor. Acestia sunt expusi la consumul de alimente bogate in grasimi, zahar sau sare, ceea ce inseamna risc crescut de boli. OMS a cerut tărilor să ia masuri de reducere a alimentelor nesanatoase, prin punerea in aplicare a unui set de masuri aprobate la nivel internaţional.

80 de chimicale in hrana copiilor, dintre care 5 cancerigene. Evitati somonul conservat

De asemenea, potrivit OMS, publicitatea prin televiziune este responsabila pentru comercializarea de alimente nesanatoase, a modelelor de consum,  iar reclamele pot influenta preferintele alimentare pentru copii.

In luna mai a anului trecut, statele membre OMS au aprobat un nou set de recomandari privind comercializarea de produse alimentare si bauturi non-alcoolice pentru copii. Reprezentantii statelor semnatare trebuie sa limiteze expunerea copiilor la mesaje de marketing ce promoveaza alimentele bogate in grasimi saturate, acizi grasi, glucide sau sare.

Potrivit specialistilor OMS numarul copiilor prescolari obezi sau supraponderali a ajuns la 43 de milioane, iar cercetatorii sustin ca cei mai multi consuma produse alimentare promovate prin publicitate, care au valoare nutritiva foarte scazuta. 

Bolile cardiovasculare, cancerul si diabetul, reprezinta astazi o amenintare, iar implementarea acestor recomandari ar trebui sa fie parte a eforturilor de a preveni alimentatia nesanatoasa, care este un factor cheie in dezvoltarea multor boli netransmisibile”, spune dr. Ala Alwan, consilier OMS pentru Boli Netransmisibile si Sanatate Mintala. 

Dieta saraca in nutrienti este unul dintre factorii asociati ai principalelor boli neinfectioase (cancer, diabet, boli cardiovasculare şi boli cronice pulmonare), care sunt responsabile pentru aproximativ 60% din totalul deceselor la nivel mondial.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit