Local

Omul care l-a îngropat definitiv pe Cristian Adomniței a primit o veste proastă. Nu mai are voie să revină în Consiliul Județean Iași! Ani la rând a băgat teroarea în angajații instituției

Publicat: 28 iul. 2021
Sediul Consiliului Județean Iași și Fănel Constantinescu, fostul șef al Serviciului Audit
Fănel Constantinescu, fostul șef al Auditului din CJ Iași, a pierdut procesul cu instituția la prima instanță, după ce a fost scos forțat la pensie

Cel care l-a îngropat pe fostul șef al Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, nu se mai poate întoarce în instituție. Fănel Constantinescu, fostul șef al Serviciului Audit, a pierdut procesul intentat forului județean după pensionarea forțată. Constantinescu speră ca instanța să schimbe decizia luată de conducerea Consiliului

Veste proastă pentru Fănel Constantinescu, fostul șef al Serviciului Audit din cadrul Consiliului Județean (CJ) Iași! În urmă cu câteva luni, acesta a rămas fără funcție după o decizie luată de conducerea CJ Iași, el depășind vârsta de pensionare.
Nemulțumit de hotărârea luată de conducerea Consiliului Județean, Fănel Constantinescu a atacat decizia la Tribunalul Iași. Recent, însă, magistrații au decis să respingă acțiunea și să dea dreptate conducerii instituției județene. Fănel Constantinescu nu a fost singurul pensionar care a lucrat în continuare în CJ și care nu a mai beneficiat de o altă prelungire.

Fănel Constantinescu a cerut să revină în Consiliul Județean Iași

Magistrații ieșeni au respins solicitarea lui Fănel Constantinescu în primă instanță. Acesta are, însă, drept de recurs la Tribunalul Iași în perioada următoare.

„Respinge ca fiind promovată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă acțiunea, formulată de reclamantul Fănel Constantinescu, în contradictoriul cu pârâtul UAT Județul Iași. Respinge ca neîntemeiată acțiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul președintele Consiliului Județean Iași. Cu drept de recurs ce se depune la Tribunalul Iași”, se arată în decizia magistraților.

Mai mulți pensionari au rămas fără slujba de la CJ Iași

Cinci persoane care au lucrat ani buni în Consiliul Județean Iași și care au atins vârsta de pensionare nu au mai beneficiat de o prelungire a contractului de muncă. Printre aceste persoane se află și Fănel Constantinescu, tocmai cel care l-a înfundat pe Cristian Adomniței, fostul președinte al CJ Iași, condamnat în primă instanță pentru fapte de corupție, în dosarul intitulat generic „Albumul”.
De remarcat este faptul că Fănel Constantinescu a încasat în decursul anului precedent aproape 102.000 de lei pe statul de plată. Acesta a ajuns în Casa Pătrată pe vremea lui Constantin Simirad, fost președinte în perioada 2008 – 2012. Constantinescu a condus Serviciul de Audit din CJ în ultimii ani, însă, odată cu împlinirea vârstei de 65 de ani, nu i s-a permis să rămână în cadrul forului județean.

Schimbări de organigramă în instituțiile publice din Iași

De la preluarea mandatului, președintele Costel Alexe a precizat că instituțiile subordonate și direcțiile din CJ trebuie să-și modifice substanțial statul de funcții. Unele dintre unitățile medicale din subordinea CJ, Direcția de Pază și Protecție, dar și alte unități subordonate și-au schimbat deja organigramele.
Plenul Consiliului Județean Iași a avizat noile măsuri impuse la aceste instituții, scopul fiind acela de a eficientiza activitatea direcțiilor respective. Pentru alte direcții și instituții încă se fac analize, la mijloc fiind Aeroportul Internațional Iași, ApaVital SA sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași.

Comentarii
  • Sunt Fanel Constantinescu si din cauza ca am probleme cu prostata, am rugat pe bunul meu prieten Naricel Popa sa ma penetreze in anus. Foarte misto a fost

  • Si sotia Mihaela a filmat, nu? Curwa mare Mihaela asta…. S-a futut cu un inspector de la ANAF prin 2010 can acesta i a pus sechestru pe bunurile de la SC Vitalef SRL

  • F.lichea ordinara.om de nimic ,viclean,analfabet profesional,dar folositor unor forte fără scrupule.adomnitei este in proces,urma va alege.daca organele justiției îl vor gasi vinovat va fi pedepsit. Trist este ca s au folosit de o lichea. Care lichea mai are cale de atac la curtea de apel. Întrebarea pentru mine ,un netot funcționar public,este cine l a promovat pe acest avorton in funcții atât de importante și matrapazlâcuri sunt ascunse aicea. Sa nu se uite ca individul a fost și șeful gărzii financiare unde lucra după urechea și de unde a fost demis pentru o afacere murdara.de ce bunul Dumnezeu lasă sa se petreacă asemenea fenomene?

  • Nimic fara Dumnezeu…..Stie toata lumea cine este acest….Constantinescu…..dar sa nu se uite totusi ca nu numai Presedintele de CJ a fost denuntat si tarat in procese de acest….neom…..sunt atatia oameni distrusi profesional si familial si mai ales …psihic…..oameni care nu aveau nici o vina…pana cand pamantul mai suporta atata nedreptate? Oricum….justitia…divina…va face dreptate intr-o buna zi! Dumnezeu este si vegheaza asupra tuturor!

Adauga un comentariu