Razboi în Ucraina

Omul cu servieta. Ce secret murdar ascunde bărbatul ce mereu îl însoţeşte pe preşedintele rus

Publicat: 20 iul. 2022
Omul cu servieta. Ce secret murdar ascunde bărbatul ce mereu îl însoţeşte pe preşedintele rus
"Fuhrerul din bunker și servieta cu fecale, la Teheran"

Pe lângă faptul că omul cu servieta le-a captat atenția tuturor, presa internațională a relatat vizita președintelui rus Vladimir Putin în Iran din 19 iulie, și discuțiile purtate la Teheran cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, în vederea deblocării exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră. Este menţionat ca aceasta este cea de-a doua ieșire din Rusia a liderul de șa Kremlin de la declanșarea invaziei în Ucraina și, totodată, o oportunitate pentru preşedintele rus de a transmite că Moscova își păstrează capacitatea de a stabili legături mai strânse cu state precum Iran, China și India, în contextul sancțiunilor occidentale.

„Vreau să vă mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră de mediere, prin care ați oferit un forum de negocieri pe problemele alimentare, pe problemă exportului de cereale de către Marea Neagră. Am progresat datorită medierii dumneavoastră. Nu s-au rezolvat încă toate problemele, dar deja e bine că s-a făcut un prim pas”, a spus liderul rus la întâlnirea cu Erdogan.

„Rezultatul acestor discuții va avea un impact pozitiv asupra întregii lumi”, a anticipat, la rândul său, președintele turc.

Dincolo de agenda oficială, presa a remarcat în anturajul lui Vladimir Putin prezența celebrului „om cu servieta”.

Omul cu servieta din spatele preşedintelui Vladimir Putin

Omul cu servieta este menţionat în titlul celor de la Nexta TV: „Fuhrerul din bunker și servieta cu fecale, la Teheran”. Este vorba despre agentul de securitate care, potrivit mai multor surse concordante citate în presa internațională, ar avea sarcina de a colecta urina și materiile fecale din toaletele folosite de președintele rus cu ocazia vizitelor în străinătate.

Această procedură are ca scop impiedicrea serviciilor de informații ale puterilor străine să obțină detalii despre starea de sănătate a lui Putin prin analiza materiilor respective.

„Fuhrerul din bunker a ajuns la Teheran. Servieta cu fecale”, a titrat canalul Nexta, fondat de disidenți din Belarus.

Sursele spun că Vladimir Putin se duce cu șase oameni după el la WC. Astfel, potrivit publicației Paris Match, urina și fecalele liderului de la Kremlin sunt recuperate de un membru al aparatului său de securitate în fiecare deplasare externă.

Jurnaliștii au găsit dovezi indirecte despre „treaba murdară” efectuată de însoțitorii lui Putin cu ocazia vizitei acestuia din 2019 în Arabia Saudită. Se pare că cei care merg cu preşedintele Putin la toaletă, o aceeași persoană dotată cu servietă a fost reperată și în timpul unei vizite în Franța. Relatarea publicației franceze duce la concluzia că acest agent colectează în pungi speciale ce elimină liderului rus. Apoi, pungile sunt depuse în serviete și expediate în Rusia.

Amintim că zvonurile privind boala lui Putin abundă au apărut pe fondul campaniei din Ucraina. Astfel ca, în ultimele luni, în paralel cu evoluția invaziei ruse în Ucraina, în presa internațională au apărut informații care acreditau ideea că președintele rus ar suferi de cancer. Având în vedere toate acestea, precauțiile serviciului de securitate al președintelui rus nu sunt neîntemeiate.

Urina, fecalele și fluidele corporale ale liderilor-problemă, în atenția Agenției Centrale de Informații din SUA

Sursele precizează că timp de zeci de ani, Agenția Centrală de Informații din SUA, celebra CIA, nu ezită să-i pună pe agenții săi să-și murdărească mâinile, în sens figurat său propriu, pentru a colecta urină, fecalele, sângele sau mostrele de țesut ale liderilor de interes pentru administrația americană.

Dacă CIA recurge la astfel de „treburi murdare”, se subînţelege că și alte agenții de spionaj procedează la fel, pentru a obține „materia brută” din care pot fi extrase date prețioase privind starea unuia sau altuia dintre liderii de interes.

Când în anii ’80 existau suspiciuni că starea de sănătate a lui Ferdinand Marcos se deteriora, pe fondul revoltelor din țară, o echipă CIA a colectat mostre din urina și fecalele dictatorului filipinez, fără știrea acestuia. Operațiunea a avut loc cu ocazia unei vizite a lui Marcos în Statele Unite ale Americii: WC-ul folosit de acesta a fost „amenajat” să își transfere conținutul într-un „depozit special” pe o navă a Marinei americane.

Spre exemplu, pentru a obține ADN de la familia liderului Al Qaeda, Osama bin Laden, CIA a pus la cale o falsă campanie de vaccinare la Abbottabad, în Pakistan. Bineînţeles că această operaţiune a a tensionat relațiile dintre Washington și Islamabad.

Totodată, serviciile de informații americane au reușit să obțină o mostră din sângele fostului președinte irakian Saddam Hussein. Captura a fost posibilă datorită faptului că mulți lideri ai unor state din Orientul Mijlociu – inclusiv liderul irakian – s-au dus la tratament în Europa.

Acestea fiind spuse, omul cu servieta din spatele lui Putin și restul precauțiilor statului rus par a fi bine întemeiate.
Adauga un comentariu