National

Omul Laurei Codruta Kovesi, Mircea Negulescu, acuzat ca a vrut sa faca sex in trei, in sediul DNA

Publicat: 30 iun. 2019

Primarul liberal al orasului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, astrazi, ca fostul procuror al DNA Ploiesti Mircea Negulescu i-a propus sa faca sex in trei cu Alina Petre, fosta nora a lui Virgil Magureanu.
M-a intrebat daca as vrea sa facem ceva cu ea, in sediul DNA. Nu mi-a venit sa cred. Nu o cunosteam pe doamna respectiva. Apoi, mi-a zis ca a fost o gluma.”, a spus Vlad Oprea.
Primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, aflat la al patrulea mandat si trimis in judecata intr-un dosar de luare de mita, a fost achitat in prima instanta de Curtea de Apel Ploiesti. In acelasi dosar, secretara orasului, Beatrice Radulescu, a fost, de asemenea, achitata, in timp ce judecatorul Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita. Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti, instanta la care s-a judecat procesul in care judecatoarea Ruxandra Popescu a fost trimisa in judecata alaturi de primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea si de secretara orasului, Beatrice Radulescu, au dispus condamnarea magistratului si achitarea celorlalti doi inculpati.
Astfel, Ruxandra Popescu, judecator la Judecatoria Sinaia, a fost condamnata la pedeapsa de patru ani inchisoare si trei ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mita, instanta dispunand suspendarea executarii pedepsei. Prin aceeasi sentinta, Ruxandra Popescu a fost achitata pentru infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Primarul Vlad Oprea, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, si secretara orasului, Beatrice Radulescu, deferita justitiei in acelasi dosar, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu, au fost achitati.
Vlad Oprea a fost reales primar pentru a patra orara de catre locuitorii orasului Sinaia, la scurt timp dupa ce a fost trimis in jduecata in acest dosar. Timp de aproape un an de la realegerea sa, Oprea nu si-a putut exercita functia, fiind plasat sub control judiciar.
In rechizitoriul prin care cei trei au fost deferiti justitiei, procurorii DNA aratau ca in vara anului 2010, in contextul in care, pe rolul Judecatoriei Sinaia, se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si trei persoane care concesionasera terenuri in orasul Sinaia, judecatoarea Ruxandra Popescu, care trebuia sa se pronunte in acel dosar, a acceptat promisiunea facuta de fostul sef al Politiei orasului Sinaia, de a i se plati un folos necuvenit, in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile in cauza respectiva. Ulterior, judecatoarea a si primit, prin intermediar, aproximativ 500 euro, nota DNA.

Lovitura pentru oamenii Laurei Codruta Kovesi. Lucian Onea si Mircea Negulescu, inca doua luni sub control judiciar

"In acelasi context, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe, in calitate de primar, a incalcat prevederile Legii privind administratia publica locala prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenurile respective. Concret, acesta, printr-o adresa, a comunicat instantei de judecata, ca Primaria orasului Sinaia isi insuseste rapoartele de evaluare intocmite de catre evaluatorul autorizat pentru terenurile a caror vanzare se solicitase, in conditii favorabile celor trei concesionari si cu nesocotirea hotararilor Consiliului Local luate anterior in acest sens", sustinea un comunicat al procurorilor.
Anchetatorii aratau, de asemenea, ca primarul Vlad Oprea a sustinut ca "ramane la latitudinea instantei oportunitatea vanzarii” terenurilor apartinand orasului, acesta transmitand acest punct de vedere pe care l-a semnat alaturi de secretara orasului.

Ulterior, la data de 11 noiembrie 2010, judecatoarea Ruxandra Popescu a pronuntat o solutie "vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul primariei Sinaia”, iar in baza deciziei judecatoresti orasul Sinaia si Consiliul Local Sinaia au fost obligate sa incheie contracte de vanzare – cumparare pentru cele trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 920.716,64 lei (214.734,39 euro) si un folos necuvenit in acelasi cuantum pentru cei trei concesionari, mai notau anchetatorii.
Primaria Sinaia nu s-a constituit parte civila in acest dosar.loading...

Adauga un comentariu