Local

Operă pentru îndrăgostiți în Grădina Botanică. Iată ce trebuie să știi despre “Seara duetelor de dragoste”

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opera pentru indragostiti in Gradina Botanica. Iată ce trebuie să știi despre Seara duetelor de dragoste

Opera Națională Română Iași continuă și în această săptămână seria evenimentelor pe care le organizează în această vară în aer liber, în cadrul programului SAMER 2020. Sâmbătă, de la ora 20:00, în Grădina Botanică, soliști îndrăgiți ai Operei ieșene vor susține un spectacol deosebit, “Seara duetelor de dragoste”. Artiștii ieșeni vor oferi îndrăgostiților de toate vârstele creații foarte apreciate. Biletele de intrare la recitalul de operă de sâmbătă pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată în foaier.

Opera Națională Română Iași derulează spectacole, în aer liber, în Amfiteatrul-Auditorium din Grădina Botanică Iași. Spațiul a fost realizat cu un milion de lei

De precizat că, în anul 2017, Amfiteatrul-Auditorium din Grădina Botanică Iași era realizat printr-un proiect finanțat cu un milion de lei de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior din Romania (CNFIS). Este vorba despre un Amfiteatru-Auditorium cu o capacitate maximă de 400 de locuri. „Este vorba despre o investiție de aproximativ un milion lei. Inaugurarea oficială a fost programată în luna iunie, 2017.

Ceea ce am realizat în Grădina Botanică se adresează, în principal, tuturor studenților din oraș în a realiza manifestări științifice și pentru a cunoaște lucruri noi despre plante și ocrotirea lor”, arăta, în 2017, prof. univ. dr. Cătălin Tănase, directorul Gradinii Botanice din Iași. Pe de altă parte, tot din aceeași sumă au mai fost refăcute și o parte din aleile Grădinii Botanice din Iași. De precizat că în Amfiteatru-Auditorium de la Grădina Botanică Iași, loc unde Opera Națională Română Iași va organiza spectacole, în trecut s-au mai derulat asemenea evenimente. Astfel, primul eveniment public a fost programat chiar de Ziua Internațională a Copilului din 1 iunie 2017. Asta prin realizarea unui spectacol intitulat „Alice în Țara Minunilor”, binecunoscuta poveste scrisă de Lewis Carroll, în regia Iulian Sandu și organizarea Ateneului Național Iași.

Foto Arhivă

Adauga un comentariu