Mozaic muzical

Opera Israeliana din Tel Aviv a refuzat comemorarea victimelor din Paris

Publicat: 12 ian. 2015
3

Un dirijor francez, Frederic Chaslin care conduce de o buna perioada de timp o orchestra israeliana, a refuzat sa participe la un specatcol al Operei israeliene dupa ce conducerea acestei institutii a refuzat sa tina un moment de reculegere in memoria victimelor atentatului terorist din Paris.

Chaslin a solicitat Operei israeliene ca inainte de interpreatrea spectacolului „La Rondine”(Puccini) de sambata sa fie intonat imnul Isarelului, urmat apoi de un scurt moment de reculegere si cateva cuvinte adresate in menoria celor ucisi saptamana trecuta, in atentatele teroriste sangeroase din capitala Frantei.

Vezi si Lucrari controversate ale lui Serghei Prokofiev

Conducerea Operei a respins cererea dirijorului.

Vezi si Ce a scris Elvis Presley in scrisoarea care i-a favorizat intalnirea cu Nixon, la Casa Alba

„Am fost refuzat. Mi-au spus ca acest lucru ar supara audienta si ar fi impotriva politicii conducerii noastre. Ce management? Care politici? Unde ma aflu? Intr-o tara care se presupune a fi sanctuarul tuturor evreilor din lume? Oare spectatorii din aceasta tara si-au pierdut sufletele?”, se intreaba profund indignat dirijorul francez.

Opera israeliana Yaffo din Tel Aviv a condamnat printr-un comunicat public atacurile teroriste din Paris si a transmis ca aceste evenimente tragice nu pot fi reflectate intr-o sala de spectacole solemne.

„Opera Israeliana este indurerata de aceasta tragedie, iar inima sa este alaturi de natiunea franceza si comunitatea evreiasca”, se arata in comunicat.

Adauga un comentariu