Eveniment-Social

Opera Națională Română Iași anunță ultimele transmisiuni online

Publicat: 26 iun. 2020
Opera Națională Română Iași anunță ultimele transmisiuni online
Opera Națională Română Iași

Opera Națională Română Iași anunță ultimele transmisiuni online. Opera Națională Română Iași va încheia săptămâna aceasta proiectul transmisiunilor online, inițiat în luna martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, care a generat imposibilitatea organizării spectacolelor obișnuite.

Opera Națională Română Iași anunță ultimele transmisiuni online

Instituția ieșeană va redifuza pe site-ul www.operaiasi.ro două dintre cele mai de succes producții proprii, care s-au bucurat de un real succes și în spațiul virtual, fiind vizionate de un număr de peste 20 000 de spectatori.

Astăzi, de la ora 18:30, va fi transmis spectacolul de operă “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, care poartă marca inconfundabilă a regizorului Andrei Şerban.

Conducerea muzicală a reprezentației jucată pe 25 septembrie 2014 este asigurată de maestrul Vlad Iftinca, de la Metropolitan Opera New York.

„Apoi, duminică, tot de la ora 18:30, va putea fi urmărită spectaculoasa reprezentație a operei-balet „Indiile galante”, de Jean Philippe Rameau, în regia maestrului Andrei Șerban, sub conducerea muzicală a dirijorului Gabriel Bebeșelea. Spectacolul s-a jucat pe 20 noiembrie 2015.”, au transmis reprezentanții Operei Naționale.

Ambele reprezentații vor putea fi urmărite gratuit. De luna viitoare, Opera Națională Română Iași va organiza spectacole în aer liber, detaliile urmând a fi stabilite în zilele următoare.

Spectacolele Operei Naționale Române Iași, suspendate din luna martie 2020

La fel ca la Teatrul Național (TNI) Vasile Alecsandri Iași, Ateneul Național Iași, Filarmonica de Stat Moldova sau Teatrul pentru Copii și Tineret Luceafărul și spectacolele Operei Naționale Române Iași (https://www.bzi.ro/ce-spune-managerul-operei-nationale-beatrice-rancea-despre-posibilitatea-inchiderii-institutiei-3898908) au suspendate din luna martie 2020. Pentru a păsta legătura cu publicul, Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale din Iași a demarat un proiect ce a constat în transmiterea celor mai bune spectacole, on-line.

Câteva zeci de mii de vizitatori i-au urmărit pe artiștii instituției culturale în ultimele săptămâni. Dintre acestea, pot fi amintite: opera în două acte „Elixirul dragostei”, în coordonarea muzicală a maestrului Alessandro Cedrone. Celebra creație a compozitorului italian Gaetano Donizetti a avut premiera mondială pe 2 mai 1832, la Teatro Cannabiano din Milano. Opera Națională Român Iași a mai transmis și ineditul spectacol de teatru-dans „Bal”. Regia și coregrafia reprezentației în două părți care propune o călătorie dansantă și muzicală în anii ’70 sunt semnate de Yvette Bozsik (Ungaria).

Mesajul Operei Naționale Române Iași, transmis pe Facebook către publicul fidel

Reprezentanții Operei Naționale Române Iași au înțeles că un sfârșit înseamnă un nou început. Managerul Beatrice Rancea anunța, când pandemia de COVID-19 a obligat anularea tutoror reprezentațiilor, transmite spectacole din arhivă care de-a lungul timpului au fost marcate de succese răsunatoare. Primul spectacol, transmis on-line, a fost opera „Indiile Galante”, de Jean Philippe Rameau țși în regia lui Andrei Șerban.

Gala Premiilor Operelor Naționale – Ediția Centenar.

Pe de altă parte, duminică, 17 mai, și tot de la ora 18.30, a fost transmis un spectacol eveniment. Este vorba despre Gala Premiilor Operelor Naționale – Ediția Centenar. Evenimentul artistic a însumat premierea performanțelor artiștilor lirici români în anul 2018. Acesta a adus la Iași mai mulți invitați speciali din străinătate. Este vorba despre soprana Patrizia Ciofi, care a cântat pe mari scene ale lumii precum Scala din Milano, Paris Opera sau Royal Opera House din Londra, tenorul Fabio Armiliato, prezent la Metropolitan Opera House din New York și distribuit în filmul lui Woody Allen „To Rome with love” sau soprana Chiara Giudice. Ambele creații au putut fi urmărite gratuit.

Adauga un comentariu