Local

Operație fără bisturiu la Spitalul de Neurochirurgie din Iași! Pacienţii vor putea fi operaţi pe creier fără a fi internaţi şi vor putea depune efort fizic imediat după operaţie

Publicat: 14 iul. 2020
Operație fără bisturiu la Spitalul de Neurochirurgie din Iași
Operație fără bisturiu la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Operație fără bisturiu la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, într-o premieră pentru sistemul medical ieşean. Anunţul a fost făcut de către managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva.

Operație fără bisturiu la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

La Iaşi se afla în plan de finalizare şi instalare un laborator de Radiochirurgie Stereotactica de tip Gamma Knife. Laboratorul va schimba radical modul de percepţie şi tratament al pacienţilor care au afecţiuni neurochirurgicale

„Suntem în momentul de față în plan de a finaliza și instala un laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife care va schimba radical modul de percepție, de tratament al pacienților cu afecțiuni neurochirurgicale. Se trece de la chirurgia grosieră la chirurgia de mare finețe. Iar aici siguranța pacientului este extrem de importantă, iar medicul ca atare trebuie să fie interfața între această tehnologie. În momentul de față în specialitatea noastră tendința la nivel mondial este de a se renunța la neurochirurgia clasică așa cum o cunoaștem noi. Tendința globală fiind de a folosi din ce în ce mai multe intervenții minim-invazive și proceduri noi. Viitorul în neurochirurgie înseamnă cercetare și dezvoltare.” declara dr. Luvian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Ce este tratamentul cu Gamma Knife

Conform declaraţiilor făcute de dr. Lucian Eva, tratamentul cu Gamma Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor de radiaţii să fie conduse direct la leziune, dar fără să afecteze ţesutul sănătos. Acest tip de operaţie va înlocui clasicul bisturiu şi va putea fi făcută chiar fără spitalizarea pacientului şi chiar fără anestezie generală. Pacienţii se pot întoarce la activitatea fizică imediat după procedură:

” Tratamentul cu Gamma Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concetrate de radiații să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze țesutul sănătos. În cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea operației tradiționale. Intervenția nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicații și se face fără anestezie generală. Pacienții se pot întoarce la activitățile cotidiene imediat după procedură. Prin achiziționarea acestui aparat, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași va deveni singură unitate medicală din România care va deține cel mai recent model de Gamma Knife. Bolnavul este centrul echipei medicale, el este prioritar și de aici rezultă calitatea vieții pacientului, concept important la nivelul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Neurochirurgia este o specialitate de echipă. Nu aș fi reușit singur dacă nu aveam la nivelul spitalului o echipă medicală matură din punct de vedere profesional și emoțional, pregătită să reușească să implementeze asemenea tehnologii, lucru care nu este simplu.”, a declarat Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie, Lucian EVA, Manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Adauga un comentariu