Eveniment-Social

Operatie in premiera la Spitalul de copii

Publicat: 06 aug. 2012
1

Chirurgii de la Spitalul de copii Sf. Maria, impreuna cu prof. dr. Stefan Georgescu de la Spitalul Sf. Spiridon, au efectuat o operatie in premiera la unitatea medicala pediatrica. O adolescenta in varsta de 17 ani, diagnosticata cu o afectiune hematologica rara, a fost supusa unei interventii chirurgicale laparoscopice complexe. Operatia a fost efectuata de conf. dr. Gabriel Aprodu, seful Clinicii chirurgie pediatrica II, impreuna cu prof. dr. Stefan Georgescu. Cei doi chirurgi au intervenit laparoscopic pentru indepartarea splinei si a veziculei biliare. „In spitalul nostru s-a realizat pentru prima data o interventie chirurgicala in premiera. Este vorba de o interventie chirurgicala laparoscopica complexa de splenectomie si colecistectomie la o pacienta cu o afectiune hematologica rara. Apreciez in mod deosebit acest nou inceput al chirurgiei pediatrice care permite realizarea unor interventii chirurgicale dintre cele mai complexe in care pacientul este supus unui stres operator minim si totodata are un rezultat postoperator superior din punct de vedere al duratei recuperarii si al aspectului cosmetic. Am convingerea ca in acest fel va creste adresabilitatea sectiilor clinice chirurgicale din spitalul nostru si in acest fel spitalul Clinic de Urgente pentru Copii din Iasi se va inscrie in categoria celor mai performante spitale cu profil pediatric din tara”, a declarat dr. Valentin Munteanu, manager la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi.

Comentarii
  • In tara lui Piticot, nulitatile sunt regi ! Care este noutatea? Metoda laparoscopica este deja “fumata” si se trezesc “marii” chirurgi pediatri sa iasa cu o asemenea banalitate, cu atat mai mult, cu cat, de frica necunoasterii metodei, il cheama in ajutor pe chirurgul Georgescu, de la Spiridon !Ar fi cazul ca dr. Chirurgi de la Sf Maria sanu mai traiasca din amintirea renumitului chirurg
    Gabriel Ionescu! Daca acesta ar fi ramas in tara, metoda laparoscopica ar fi fost demult folosita in Spitalul de Copii, iar, din nefericire pentru ieseni, urmasii acestuia nu se ridica nici macar pana la genunchii broastei(Ionescu). Rusinos si pentru ziarista care, din criza de subiecte, scrie o asemenea porcarie de articol, mai bine s-ar interesa de banii din sistemul de sanatate, cum sunt ei furati si in ce buzunare intra… In concluzie, sa lupte pentru aflarea adevarului, spre binele pacientilor care sunt si cititori ai ziarului, nu sa faca publicitate mascata, asa cum a fost si in cazul dr. Ciuhodaru!

Adauga un comentariu